Ice cream drip cake

Ice cream drip cake.... det finns säkert något bra namn på svenska för den här typen av tårta, men jag tycker helt enkelt att det låter bättre på engelska. Den här goda tårtan är gjord så att det ser ut som att en glass har smält och runnit ner över en tårta. Det blir ganska effektfullt och ser väldigt smarrigt ut! En klar hit på in dotters 8-års kalas. :)
 
Det finns lite olika varianter för hur man gör den här typen av tårta. Jag vet inte vilket sätt som är det bästa, men jag valde att göra min så här:
 
- Gör färdigt tårtan med valfritt innehåll och spackla tårtan med någon form av smörkräm. Jag valde även att täcka min tårta med sockerpasta, men det måste man inte göra. 
- Fäst strössel längst med den nedre kanten av tårta. Doppa yttersta kanten av glasstruten i vit chokladganaché och häll sedan strössel över. 
- Smula ihop exempelvis en bit av en tårtbotten och blanda ner lite frosting så att smulorna håller ihop bättre. Forma till en rund boll. 
- Lägg bollen mitt på tårtan och häll sedan vit chokladganaché över bollen så att det även rinner ut över tårtan. Hjälp till med en tesked så att det rinner snyggt över kanterna. 
- Sätt en glasstrut snett över bollen innan ganachén har stelnat. 
- Dekorera med strössel. 
 
Klart! :)
 
 
Publicerat: 2019-11-19 Kl: 20:34:38 | I kategori: Tårtor

Kommentarer
Postat av: Yolanda

Cool!! ;D

Svar: Tack så mycket! 😊
Cupcake Dream

2020-08-30 @ 15:04:16
URL: http://mittprivatakrig.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: