Pirattårta

Nu har mitt lilla hjärta fyllt 5 år. Oj, vad han har längtat och pratat om det här. Nu känner han sig verkligen hur stor som helst! ;)
 
På släktkalaset så blev det ett pirattema med den här lilla piraten som fastnat på en öde ö med sin stora skattkista. Det bästa detaljen enligt Leo var dock hajarna som simmar runt ön. Han är väldigt fashinerad av hajar just nu.  
 
Jag brukar oftast göra mina tårtor med olika moussefyllningar för att de blir väldigt stabila då och tål tunga dekorationer. Men Leo älskar prinsesstårtor och inte minst marsipan. Så den här gången testade jag att göra en klassisk prinsesstårta istället med vaniljkräm, rårörda hallon, färska hallon, en massa grädde och marsipan. Och till min stora glädje gick ju det hur bra som helst! För säkerhetsskull så satte jag ett sugrör i tårtan under piraten och ett sugrör under skattkistan, som båda var ganska tunga dekorationer gjorda i sockerpasta.
 
Nu när jag vet att det funkade så bra, kommer jag definitivt att göra den här smakkombinationen oftare, då jag personligen tycker att det är mycket godare än de lite mer kompakta moussefyllningarna. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2019-03-10 Kl: 18:47:00 | I kategori: Tårtor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: