Nutellapannacotta

Pannacotta måste nog vara en av den enklaste och snabbaste desserten som går att tillaga. Och dessutom så ruskigt gott! Det går ju att göra alla möjliga varianter på pannacotta, både på vilken smak man vill ha samt hur man vill dekorera dem.
 
Min senaste pannacotta blev en nutellapannacotta- & mjölkchokladpannacotta som toppades med crunchy strössel. Dagen innan servering gjorde jag nutellapannacottan och lät den stelna i kylen genom att ställa glaset på snedkant i ett annat glas. När den pannacottan stelnat ordentligt är det fritt fram att fylla på med nästa lager pannacotta. 

Gott och lätt och ser dessutom ganska festligt ut! :)
 
 
 
 
 
Nutellapannacotta
 
2,5 dl grädde
1,5-2 dl nutella
1,5 gelatinblad
Nypa salt
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka försiktigt upp grädden.
Blanda i de mjuka gelatinbladen.
Rör ner nutellan tills smeten är blank och fin.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen.

Mjölkchokladpannacotta
 
2,5 dl grädde
70-100 gr mjölkchoklad
1,5 gelatinbld
Nypa salt
 
Gör på samma sätt som den andra fyllningen.
Häll mjölkchokladpannacottan i glasen när nutellapannacottan har stelnat.
Dekorera med choklad, bär eller vad man känner sig sugen på. :)
Publicerat: 2018-11-20 Kl: 09:58:00 | I kategori: Övriga bakverk