Hallonmums

Solen fortsätter skina på oss denna vackra maj månad och jag fortsätter med mina somriga bakverk. Förra helgen bjöd jag hem släkten på lite fika i trädgården och då bjöd jag på jordgubbstårta, blåbärspannacotta och dessa goda hallonmums. En riktig fröjd för ögat med alla dessa goda bakverk och smarriga bär.
 
Hallonmums har jag aldrig bakat tidigare och hittade receptet på Tessan bakar . Det blev en väldigt söt och samtidigt ett lite syrligt bakverk men massa god hallonsmak. Ett bakverk väl värt att testa i  sommar tycker jag! :)
 
 
 
 
 
 

Hallonmums
150 gram smält smör
4 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 gram färska hallon.

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret ner i äggblandningen. Lägg bakplåtspapper i en form (ca 25×30 cm) och häll på smeten.
3. Lägg sen på bären och släta sedan till smeten så att hallonen döljs så gott det går.

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut kakakan och låt kallna helt innan du häller på glasyren

 

Glasyr
75 gram smör
50 gram vit choklad
ca 1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker

Smält smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ner den hackade vita chokladen och rör tills glasyren är helt slät. Rör till sist ner vaniljsocker och florsocker.

När kakan svalnat häller du över glasyren och strör över rikligt med kokos och låt stå tills glasyren stelnat något.
Dela i fyrkantiga bitar, ca 24 små eller 12 stora.

Publicerat: 2018-05-13 Kl: 17:43:00 | I kategori: Övriga bakverk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: