Min 35 års tårta

Jag fyllde nyligen 35 år och detta firades i helgen med en 35 års fest tillsammans med mina närmsta vänner. Det är ju så roligt att få helt fria händer vad gäller designen och jag hann ändra mig både 3 och 4 gånger innan jag tillslut bestämde mig hur den skulle se ut. 
 
Slutresultatet blev iallafall denna tvåvåningstårta dekorerad med strösselkonfetti, en vacker spets och glittriga siffror på toppen. Strösselkonfettin var lite svårare att fästa på tårtan än vad jag trodde och det slutade med att jag fick sitta och klistra fast många av dem för hand istället. Lite tidskrävande, men det blev ju väldigt effektfullt när jag väl var färdig iallafall. 
 
Smakerna blev passionsmousse och vit chokladmousse. Den här gången testade jag också för första gången en sockerpasta med citronsmak istället för den vanliga. Och jag måste säga att jag blev positivt överraskad av den lite syrligare smaken på sockerpastan. Den kommer jag definitivt att använda fler gånger när det passar med övriga smakkombinationer.
 
Längtar efter att få göra fler kreativa tårtor det här året! :)
 
 
 
 
 
 
 
Ljusa bottnar
Passionsmousse
Vit chokladmousse
Spacklad med marängsmörkräm
Täckt med sockerpasta i citronsmak
 
Publicerat: 2018-03-20 Kl: 13:07:00 | I kategori: Tårtor

Fisktårta

I tisdags fyllde min son 4 år och i helgen var det dags att fira honom ordentligt. Som han har längtat och pratat om den här dagen. I år skulle han också få ha sitt första kompiskalas vilket han var väldigt uppspelt över.
 
Till kalaset hade han önskat sig en fisktårta. Eftersom barnen inte är så förtjusta i sockarpasta/marsipan, så brukar jag ofta göra en mer klassisk gräddtårta till deras kalas. Även fast jag personligen tycker att det är roligare att skapa och dekorera tårtor som är gjorda i sockerpasta.  ;)
 
Men det går ju att vara lite kreativ även med gräddtårtor såklart och så här resultatet av sonens fisktårta.
Att den dessutom var dekorerad med hans favoritgodis smarties gjorde ju också tårtan ännu mer populär!
 
 
Här kommer en liten beskrivning hur man gör denna fisktårta:
 
1. Skär ut lagom bit av tårtan som blir fiskens mun + stjärt.
 
 
 
2. Fyll tårtan och spackla den sedan med grädde eller smörkräm.
Jag valde även att färga min grädde med blå pastafärg. 
 
 
 
 3. Dekorera tårtan på valfritt sätt med smarties eller annat godis. 
 
 
 
4. Färdig fisktårta! :)
Ögat gjorde jag av lite vit sockerpasta och en smarties.
 
 
 
Publicerat: 2018-03-05 Kl: 19:08:00 | I kategori: Tårtor