Citron & lakritsbiskvier
Nu var det dags för en ny omgång med smarriga biskvier. Det är så tacksamt med bakverk som är naturligt glutenfria, inte minst för oss som kan vara lite känsliga när det blir för mycket gluten.
Smakerna går ju att kombinera på så många olika sätt när man gör biskvier och den här gången så testade jag kombinationen citron och choklad/lakrits.
Och om man älskar lakrits som jag gör, så var detta en riktigt lyckad kombination. Den söta chokladen, den salta lakritsen och den syrliga citronen.
Det blev riktigt gott! :)


Citron & lakritsbiskvier
ca 16 stora biskvier
Biskvibottnar
250 gram mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor
1. Biskvibottnar: Blanda mandelmassa och socker en bunke och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en slät och fin konsistens.
2. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar efter önskad storlek på plåt med bakplåtspapper,
tänk på att dom blir lite större i ugnen.
3. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
Citronsmörkräm
300 gram rumstempererat smör
2 äggulor
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft från 1 citron
(smaka av hur mycket citronsmak man vill ha)
1. Vispa rumstempererat smör ljust och fluffigt.
2. Vispa ner florsocker, vaniljsocker och sedan äggulorna och citronsaften.
3. Använd en matsked och stryk på smörkrämen över bottnarna så de får små runda toppar.
Ställ i kylen i ca 30 minuter.
Topping
300-400 gram mjölkchoklad med lakrits
saltlakritsströssel
1. Smält chokladen på svag värme.
2. Ta en liten kniv och stick ner centrerat i botten av biskvin så att den kan hänga upp och ner. Doppa försiktigt i chokladen och låt extra choklad rinna av innan du vänder på den.
3. Lägg lite saltlakritsströssel på biskvien innan chokladen har smält.
4. Förvaras biskvierna kylen, men låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.
Kommentarer
Postat av: Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2
så gott
Svar:
Cupcake Dream