Vit choklad & blåbärspannacotta
Den här helgen har bjudit på strålande solsken och man börjar verkligen känna hur sommaren kommer smygandes. Vi har till och med kunnat sitta i trädgården på vårt nybyggda trädäck och njutit av både värmen och god fika.
En dessert som jag tycker passar väldigt bra på sommaren är pannacotta. Det är en snabblagad, lätt och väldigt god dessert som går att variera på många sätt. Den här gången gjorde jag en vit choklad och blåbärspannacotta med färska blåbär.
Mums så gott! :)



Vit choklad & blåbärspannacotta
4-6 portioner
Vit chokladpannacotta
2,5 dl grädde
100 gr vit choklad
1 1/2 gelatinblad
1 kryddmått malen vaniljstång
(eller frön från en vaniljstång)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka försiktigt upp grädden.
Blanda i vaniljpulver.
Hacka chokladen och blanda ner i grädden tills chokladen smält.
Blanda i de mjuka gelatinbladen.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen.
(Detta kan med fördel förberedas en dag i förväg.)
Blåbärspannacotta
2,5 grädde
2,5 dl frysta blåbär
1 1/2 gelatinblad
1 msk pressad citron
1 msk socker
2 msk vaniljsocker
Vaniljpulver (efter smak och tycke beroende på hur mycket vaniljsmak man vill ha)
Lägg gelatinblad i kallt vatten.
Koka upp blåbär, citronsaft och socker och låt puttra en minut.
Mixa blåbären till en puré med en stavmixer direkt i kastrullen.
Koka försiktigt upp grädden i en annan kastrull.
Blanda i de mjuka gelatinbladen i grädden.
Blanda ner blåbärspurén i grädden.
Häll över den vita chokladpannacottan (som ska ha stelnat ordentligt innan).
Låt stelna i kylen, minst 4 timmar.
Kommentarer