Daimbiskvier...

Jag har längtat efter att baka biskvier igen då det är så löjligt gott. Dessa daimbiskvier blev om möjligt ännu godare än de förra. Inte nyttigaste bakverket i stan kanske, men oj så smarriga!
 
Dessutom gjorde jag så denna gången att jag frös in hälften av biskvibottnarna så att jag kan använda dom till nästa gång jag blir sugen på biskvier. Då kan man även passa på att testa en annan fyllning/topping. Det blir perfekt nästa gång man ska göra biskvier och liksom bara kan hoppa över ett steg i processen.
 
Men nu håller jag tillgodo med dessa smarriga daimbiskvier! 
 
 
 
 
 
 
 
Daimbiskvier
ca 16 stora biskvier
 
Biskvibottnar
250 gram mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor
 
1. Biskvibottnar: Blanda mandelmassa och socker en bunke och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en slät och fin konsistens.
2. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar efter önskad storlek på plåt med bakplåtspapper,
tänk på att dom blir lite större i ugnen.
3. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
 
Daimfyllning
250 gram smör
2 äggulor
2 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dubbeldaim
 
1. Daimsmörkräm: Vispa rumstempererat smör ljust och fluffigt.
2. Vispa ner övriga ingredienser.
3. Hacka daimen i små bitar och rör ner i smörkrämen.
4. Använd en matsked och stryk på smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar.
Ställ i kylen i ca 30 minuter.
 
 
Topping
300 gram mjölkchoklad
1/2 dubbeldaim
 
1. Smält chokladen på svag värme.
2. Ta en liten kniv och stick ner centrerat i botten av biskvin så att den kan hänga upp och ner. Doppa försiktigt i chokladen och låt extra choklad rinna av innan du vänder på den.
3. Smula över några bitar hackad daim överst inna chokladen har smält.
4. Förvaras biskvierna kylen, men låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.
 
Publicerat: 2017-05-25 Kl: 17:57:00 | I kategori: Övriga bakverk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: