Mini pavlova



Mini pavlova
ca 6 st
4 rumstempererade äggvitor
2 dl socker
1/2 tsk vitvinsvinäger
75 gram mörk choklad 70%
1. Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna något.
2. Separera äggvitorna från gulorna. Ha upp äggvitorna i en helt ren och torr bunke. Vispa på låg fart i början och höj efterhand. Vispa tills äggvitan börjar bilda mjuka toppar. Tillsätt då sockret, lite i taget och fortsätt vispa. Tillsätt sedan vitvinsvinägern.
3. Värm ugnen till 180 °C. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda försiktigt ner i chokladen i marängen.
4. Klicka ut marängerna, en åt gången. Bred försiktigt ut marängen till en ca 12 cm stor rundel. Gör en liten fördjupning i mitten på varje. Upprepa med resterande smet.
5. Sänk värmen till 150 °C och grädda marängerna i ca 60 minuter i nedre delen av ugnen. Öppna ugnsluckan en gång för att få ut lite fukt.
Låt marängerna svalna helt.
Sedan är det fritt fram att fylla och dekorera sin pavlova med precis vad man känner för.
Den här gången valde jag att hacka jordgubbar och blanda ner i grädden. Sedan dekorerade jag med blåbär och hackad daim och en jordgubbe på toppen.
Åååh inte ätit frukost än haha så orättvist;) Nu vill jag ju bara ha denna pavlova!! Ser supersmarrigt ut verkligen!
Så jääääkla gott