Chokladmoussetårta med chokladspegel
Om man är man chokladälskare som jag är, så kommer man högst troligen att älska den här chokladtårtan.
Det blev en glutenfri chokladmandelbotten, chokladmousse och en chokladspegel överst. Sedan blev det chokladdekorerade jordgubbar och maltezer godis på toppen.
Haha, ja ni hör ju själva vilken ljuvlig chokladbomb... hur gott som helst! ;)




Chokladmoussetårta
ca 10 bitar
Chokladmandelbotten
300 gram mandelmassa
3 ägg
3 msk kakao
Smöra en form på ca 20 centimeter.
(Jag brukar ofta klämma fast ett bakplåtspapper i botten, men det måste man inte)
Riv mandemassa grovt.
Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan på 175 grader ca 15 minuter.
Låt kakan svalna i formen.
Chokladmousse
6 dl grädde
6 äggulor
400 gram mörk choklad
Smält chokladen över ett vattenbad.
Låt svalna och vänd sedan ner ett ägg i taget.
Vispa grädden.
Blanda ner några matskedar vispad grädde i chokladen.
Rör sedan ner resten av grädden.
Häll moussen i formen och låt stelna i kylskåpet, gärna över natten.
Chokladspegel
1,25 dl vatten
0,5 dl grädde
2 gelatinblad
2 dl kakao
1 dl strösocker
3/4 msk glykos
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Lägg övriga ingredienser i en kastrull och koka samman allt i ca 10 minuter.
Ta kastrullen av spisen och blanda ner de urkramade gelatinbladen.
Låt allt svalna en stund innan det hälls ut på toppen av tårtan.
Ställ tårtan i kylen så att den får stelna innan man börjar dekorera.
Kommentarer
Postat av: Dess
Ser helt underbart gott ut!
Svar:
Cupcake Dream
Postat av: Beatrice Jakobsson - Fotograf
Ser så gott ut! :)
Svar:
Cupcake Dream