Passionsmoussetårta

Jag älskar moussetårtor och har länge varit sugen på en passionsmoussetårta. För ett tag sedan fyllde min mans pappa år och då var det ett perfekt tillfälle att baka denna mumsiga dessert. 
 
Receptet hittade jag på Lindas baksida, en riktig guldgruva med massa goda recept. Men istället för en botten på kaksmulor, gjorde jag en kladdkakebotten. 
 
Den lite syrliga lätta passionsmoussen med en söt och chokladig tårtbotten blev verkligen hur gott som helst! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Passionsmoussetårta
 

Kladdkakebotten

100 gram smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
 

Passionsfruktsmousse
5 gelatinblad
6–7 passionsfrukter
2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde

 

Passionsfruktsspegel
3 gelatinblad
fruktkött och kärnor från passionsfrukterna i moussen
2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice

 

 

Kladdkakebotten:
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner socker, det smälta smöret och sikta i övriga ingredienser.
(Rör inte mer än nödvändigt.)
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 22-24 centimeter i diameter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader, cirka 15-20 minuter.
Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten. Låt svalna.

Passionsfruktsmousse:

5. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.

6. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.

7. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.

8. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.

9. Bred ut moussen på kladdkakebotten och ställ den i kylen i någon timme.

 

Passionsfruktsspegel:

10. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.

11. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna och tjockna till lite.

12. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat.

Publicerat: 2016-03-20 Kl: 09:11:00 | I kategori: Tårtor

Kommentarer
Postat av: Veronica Wallgren

Åh vad gott!

Svar: Mycket! ;)
Cupcake Dream

2016-03-20 @ 09:52:14
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Ser fantastiskt god ut

Svar: Tack snälla! :)
Cupcake Dream

2016-03-23 @ 13:38:32
URL: http://www.cavegirl.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: