Passionsmoussetårta



Kladdkakebotten
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
Passionsfruktsmousse
5 gelatinblad
6–7 passionsfrukter
2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde
Passionsfruktsspegel
3 gelatinblad
fruktkött och kärnor från passionsfrukterna i moussen
2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice
Kladdkakebotten:
Passionsfruktsmousse:
5. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.
6. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.
7. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.
8. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.
9. Bred ut moussen på kladdkakebotten och ställ den i kylen i någon timme.
Passionsfruktsspegel:
10. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.
11. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna och tjockna till lite.
12. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat.
Åh vad gott!
Ser fantastiskt god ut