Raw chokladkaka
Det här med raw food är ganska nytt för mig, men något som jag känner börjar locka mig mer och mer. Att äta hälsosamt gör så stor skillnad för välmåendet och det senaste halvåret har jag lagt om min kost en hel del.
Men även om man äter nyttigt, så kan man ibland även vilja unna sig en god dessert. Så då är det perfekt om man kan baka något som inte innehåller gluten, mjölkprodukter eller raffinerat socker. OCH som dessutom är riktigt gott!
Den här chokladkakan blev mitt första raw bakverk och jag det känns spännande att prova fler hälsosammare desserter framöver. Den här chokladkakan gjorde succé på vårt kalas iallafall. Så vill ni testa ett lite nyttigare alternativ till dessert, så kan jag varmt rekommendera den här. :)


Raw chokladkaka
ca 10 bitar
Botten
90 gram hasselnötter
90 gram sötmandel
11-12 dadlar
1 nypa salt
Chokladfyllning
5 stora mogna avokado
1 1/4 dl kokosolja
1 dl agavesirap
1 dl carobpulver
1 1/2 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1. Mixa nötter i en matberedare. Tillsätt dadlar och salt och mixa tills det klumpar ihop sig lite.
2. Häll ut nötblandningen över botten på en form (ca 18-20 cm bred) och tryck ut den jämnt.
3. Kör avokado, kokosolja, carobpulver, kakao, vaniljpulver och agavesirap i matberedare (eller med mixer)
tills det blir en slät smet.
4. Klicka i chokladsmeten över nötterna och jämna till ytan.
Ställ in formen i kylen några timmar så den hinner stelna lite innan servering.
Dekorerade chokladkakan med bär, kokosflingor och cashewgrädde.
Kommentarer
Postat av: Camilla
Låter gott! Sparar ner receptet och testar nångång!
Postat av: camillajill.se
Låter gott! Sparar ner receptet och testar nångång!
Svar:
Cupcake Dream
Postat av: rememberthiis.blogg.se
Ser jättegod ut :D
Svar:
Cupcake Dream