Doptårta med lejon
För ett par veckor sedan skulle våra vänner Helena och Micke ha dopkalas för deras lilla pojke Leo. För några år sedan fick jag äran att göra doptårtan till deras dotter Mira och nu var det alltså dags även för lillebror. Önskemålet var att barnens tårtor skulle ha samma stil, fast med andra färger.
Eftersom namnet Leo dessutom betyder lejon, så passade det utmärkt att pryda tårtorna med små lejon. Det var första gången jag modellerade lejonfigurer, men de blev ju hur söta som helst. :)


Ljusa bottnar
Hallonmousse
Mjölkchokladmousse
Spacklad med hallonmarängsmörkräm
Täckt i sockerpasta
Såhär såg storasysters doptårta ut för några år sedan.

Raw banan- & jordnötskaka med chokladtopping
Då var det dags för en ny raw dessert här hemma och den här gången blev det ett fantastiskt gott bakverk med banan, choklad och jordnötssmör.
Man behöver verkligen inte en massa raffinerat socker för att kunna njuta av en söt och god dessert. Servera gärna med lite färska bär.
Det finns så många härliga raw recept som jag vill testa framöver och det är väl bara att bocka av dem en efter en. ;)



Raw banan- & jordnötscheesecake
med chokladtopping
Botten
2 dl cashewnötter
2 dl kokosflingor
10 dadlar
2 msk raw kakao
En nypa salt
Blanda alla ingredienser i mixern till en crunchig massa som du sedan trycker ut i en springform (ca 20 cm).
Banan- & jordnötsfyllning
2,5 dl ekologiskt jordnötssmör
3 stora bananer
2 tsk vaniljpulver
1/2 dl kokosolja
Nypa salt
Blanda alla ingredienser i mixern, eller med stavmixer. Mixa tills det blir en krämig massa och häll sedan smeten ovanpå crunchbotten. Ställ i frysen minst en halvtimme så att den hinner stelna lite.
Chokladtopping
2 dl raw kakao
1 dl kokosolja
1/2 dl agavesirap
1 dl vatten
Blanda ihop alla ingredienser till en krämig chokladsås och smeta på den så fort som möjligt ovanpå banan- & jordnötsfyllningen. Ställ in i frysen ett par timmar och låt sedan stå i kylen.