Födelsedagstårtor

Den här helgen skulle två av våra närmsta vänner fira sina födelsedagar med ett gemensamt släktkalas, då båda fyller jämnt i år. Funderade på vad jag skulle ge till dem i födelsedagspresent och kom fram till att varsin tårta till kalaset kanske kunde vara en bra present.
 
Det blev två helt olika tårtor, både till utseendet och smakerna, men jag försökte åtminstone hålla liknande färgtoner med rosa och turkos på tårtorna.
 
Den ena tårtan var en banantårtbotten med chokladnougatfyllning och spritsade rosor i marängsmörkräm. Den andra tårtan blev en sockerkaksbotten, fylld med ett lager hallonmousse och ett lager chokladmousse. Spacklad med hallonmarängsmörkräm och täckt med sockerpasta. Dekorationerna blev en handgjord pion i flowerpaste och en vacker spets.
 
Grattis på födelsedagen mina fina vänner och hoppas att tårtorna smakade! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2016-02-07 Kl: 16:37:00 | I kategori: Tårtor

Kommentarer
Postat av: Jessica

Åh vilka vackra tårtor! :)

Svar: Tack snälla! :)
Cupcake Dream

2016-02-07 @ 16:56:10
URL: http://duvetjessica.blogg.se
Postat av: Anonym

De var helt underbara 💞❤😊👌

Svar: Åh, vad roligt att höra! Det glädjer mig! :) <3
Cupcake Dream

2016-02-07 @ 19:03:45
Postat av: Nelly

Jättevackra tårtor!
Misstänker att du använder en spetsmatta till spetsen?
Vilken "smet" använder du till den? Får inte min matta att fungera :/

Kram!

Svar: Tack snälla! :)
Jag använder mig av en matta av märket magic decor och ett pulver av samma märke. Jag tycker också att det är lite svårt och det här var faktiskt första gången jag fick till det. Har gjort misstaget att höfta lite med doseringen, har också låtit den torka för lång tid och för kort tid. Så för min del har jag fått försöka prova mig fram till vad som funkat bäst. Helt lätt är det inte, det tycker inte jag heller! Hoppas att du får det att fungera tillslut! :)
Cupcake Dream

2016-02-16 @ 08:34:24
URL: http://nellys.nu
Postat av: GoJord

Jag och en kompis håller på att starta ett företag där vi ska sälja råvaror från lokala producenter. Vi gillar det du skriver och vill inspirera folk till att laga mer mat och baka hemma. Skulle vi kunna få länka till dig från vår sida?

2016-03-04 @ 14:27:33
URL: http://gojord.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: