Oreo cheesecake


Till botten:
1 pkt med oreo
50 gram smält smör
Fyllningen:
3 dl vispgrädde
600 gram philadelphiaost
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 pkt med oreo
Chokladganache:
100 gram mörk choklad
0,75 dl vispgrädde
Dekoration:
Vispgrädde
Oreokex
1. Krossa kexens till botten i en matberedare, smält smöret och rör ihop med kexen. Fördela smeten jämnt i en form cirka 20-24 cm, och ställ kallt.
2. Vispa grädden fluffig.
3. Vispa sedan socker, vaniljsocker och phialdelphiaost mjuk.
4. Krossa kexen till smeten i matberedaren, och sedan vänder du ihop grädde med ostsmet och sist vänder du ner oreosmulorna. Häll upp i formen och ställ in i kylskåp över natten.
5. Smält chokladen tillsammans med grädde. Låt svalna något innan du breder den över cheesecaken.
6. Vispa grädde och spritsa överst. Dekorera med oreokex.
Åh gud vad gott!
Åh, den där är så ljuvlig
Gud vad gott! Undrar hur jag kan veganisera den. :)