Babblarna tårta

För några veckor sedan visste jag knappt vad Babblarna var för något. Men när jag fick förfrågan att göra en tårta med just Babblarna så förstod jag snabbt att dessa små figurer tydligen är väldigt populära bland dom minsta barnen. Den här gången var det lilla Stella som fyllde 1 år och skulle firas med ett stort kalas.
 
Till detta kalas blev det en tvåvåningstårta och sedan ytterligare en tårta vid sidan av. Dom små figurerna tog nästan 3 timmar att modellera, så därför gjorde jag det lite enkelt för mig på den andra tårtan genom att köpa ett färdigt tårtoblat med dessa figurer. Oblaten till denna Babblarna tårta köpte jag hos Tårtdekoration.com. Där finns massor med olika motiv på deras oblat och kan få vilken tårta som helst att se proffsig ut.
 
Nästa gång ska jag dock lägga på oblatet samma dag som tårtan ska serveras. Den här gången la jag på det redan dagen innan och ett dygn senare så hade den hunnit bubbla till sig lite. Så nästa gång ska jag inte vara lika ivrig, så kommer den ligga perfekt.  ;)
 
Men här är dom iallafall, mina första tårtor med Babblarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ljusa bottnar
Hallonmousse
Vit chokladmousse
Spacklad med marängsmörkräm
Täckt i sockerpasta
 
Publicerat: 2015-11-19 Kl: 15:52:00 | I kategori: Tårtor

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad fina! Kan man beställa av dig? Mvh Therese

Svar: Hej Therese. Jag brukar bara göra tårtor till nära och kära, då jag inte har något företag. :) Mvh/Linda
Cupcake Dream

2016-02-05 @ 13:15:16
Postat av: Emelie

Hejsan. Jag har letat precis överallt på nätet och inte någonstans hittar jag babblarfigurer i marsipan/sugerpaste. Och tyvärr är jag inte så bra på det där själv. Finns det någon möjlighet att beställa dessa figurer av dig? Vad skulle det kosta?
Hälsningar
Emelie

Svar: Hej Emelie. Tyvärr tar jag inte emot beställningar då jag inte har ett företag för sådant. Hoppas att det löser sig på något sätt för dig iallafall! :)
Cupcake Dream

2016-08-15 @ 11:03:00
Postat av: Anonym

Hej! När man använder marsipan el sugarpaste, bör man fästa oblatet med något eller kan man lägga det direkt på?

Svar: Det går bra att lägga det direkt på! :) Lägg helst inte på det alltför många timmar innan, för då kan den bli lite bucklig dock.
Cupcake Dream

2018-10-26 @ 21:59:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: