Babblarna tårta

För några veckor sedan visste jag knappt vad Babblarna var för något. Men när jag fick förfrågan att göra en tårta med just Babblarna så förstod jag snabbt att dessa små figurer tydligen är väldigt populära bland dom minsta barnen. Den här gången var det lilla Stella som fyllde 1 år och skulle firas med ett stort kalas.
 
Till detta kalas blev det en tvåvåningstårta och sedan ytterligare en tårta vid sidan av. Dom små figurerna tog nästan 3 timmar att modellera, så därför gjorde jag det lite enkelt för mig på den andra tårtan genom att köpa ett färdigt tårtoblat med dessa figurer. Oblaten till denna Babblarna tårta köpte jag hos Tårtdekoration.com. Där finns massor med olika motiv på deras oblat och kan få vilken tårta som helst att se proffsig ut.
 
Nästa gång ska jag dock lägga på oblatet samma dag som tårtan ska serveras. Den här gången la jag på det redan dagen innan och ett dygn senare så hade den hunnit bubbla till sig lite. Så nästa gång ska jag inte vara lika ivrig, så kommer den ligga perfekt.  ;)
 
Men här är dom iallafall, mina första tårtor med Babblarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ljusa bottnar
Hallonmousse
Vit chokladmousse
Spacklad med marängsmörkräm
Täckt i sockerpasta
 
Publicerat: 2015-11-19 Kl: 15:52:00 | I kategori: Tårtor

Elefant med ballong

I helgen fick jag äran att göra en doptårta till några vänner som fick sitt andra barn för 3 månader sedan. 
 
För ett par år sedan gjorde jag även doptårtan till deras dotter och nu var det alltså lilla Alexanders tur. 
 
Jag fick helt fria händer vad gällde utseendet. Det enda önskemålet var att dom ville ha ett gulligt djur på toppen. Och vad är gulligare än en liten elefant som håller i en ballong med sin snabel. ;)
 
 
 
 
 
Ljusa bottnar
Vit chokladmousse
Blåbärsmousse 
Spacklad med marängsmörkräm 
Täckt i sockerpasta
Publicerat: 2015-11-10 Kl: 07:41:00 | I kategori: Tårtor