Citron marängfrosting

Jag tycker att maj månad det här året har varit alldeles för kallt och grått. Visst har solen tittat fram emellanåt, men inte alls så mycket som den faktiskt brukar göra i maj. Snart är vi inne i juni och då är det officiellt sommar.
 
Trots lite kyliga dagar, så kände jag att nu är det hög tid att kicka igång sommarkänsla åtminstone här på bloggen. Ville göra färgglada bakverk med somriga smaker. Så den här gången fick det bli en citron & vallmomuffin toppad med en citron marängfrosting.
 
Lätta och fräscha sommarsmaker!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Citron marängfrosting
 
4 äggvitor
2,5 dl strösocker
Skal från 3-4 citroner
 
(Räcker till att spritsa ca 8-10 cupcakes)

 
Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen är cirka 65° eller tills sockerkristallerna har smält. Ta bort skålen från värmen.
 
Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig, som en marängsmet. Vispa tills smeten har svalnat, vilket kan ta ca 10 minuter.
 
Blanda i citronskalen och spritsa sedan cupcaksen.

Publicerat: 2015-05-26 Kl: 09:48:00 | I kategori: Cupcakes

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: