Gräddtårtor

Jag vet att jag ofta skriver om den klassiska gräddtårtan och anledning till det är helt enkelt att det är den godaste tårta jag vet. Saftiga sockerkaksbottnar, fylld med en massa goda bärkompotter, täckt med grädde och färska bär som dekoration. Det kan helt enkelt inte bli fel.
 
Min kära mor gör utan tvekan dom godaste gräddtårtorna jag någonsin ätit. Dom är högst beroendeframkallande! Men hon har aldrig varit så intresserad av den estetiska biten och där tänker vi lite olika. Jag anser att man äter lika mycket med ögonen som med munnen.
 
Jag gör alltid mina gräddtårtor med fyra lager tårtbotten för att få dom lite högre vilket jag tycker är snyggt. Lite färska blommor som dekoration gör vilken tårta som helst betydligt vackrare också.
 
Grädde är inte riktigt lika lätt att spritsa snyggt som till exempel en smörkräm, men det går faktiskt att göra en massa fint med grädde också. Man kan variera utseendet och dekorationerna väldigt mycket. Så det går att piffa till gräddtårtan en hel del! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Den första tårtan har jag använt mig av en tyll med en stor rund öppning.
Sedan spritsar man runda kluttar i rad nerifrån och upp. Därefter tar man en tesked och drar ut grädden från mitten och ut mot sidan. Sedan spritsar man en ny rad med kluttar och så fortsätter man.
 
2. Den andra tårtan har jag först bara spacklat med ett tjockt lager grädde och sedan
drar man försiktigt en linje med en tesked nerifrån och upp.
 
3. Den tredje tårtan har jag spacklat med grädde. För att få en jämn och slät grädde på sidorna använder jag mig av en spatel. Ett måste när man bakar! Sedan har jag använt mig av den stora tyllen med små piggar för att spritsa runt hela tårtan.
 
4. Den fjärde tårtan har jag också spacklat jämnt med en spatel. Sen har jag använt mig av en lite mindre sk "stjärntyll" för att spritsa runt hela tårtan.
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2015-07-29 Kl: 08:38:00 | I kategori: Tårtor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: