Förlovningstårta

Jag älskar bröllop! Och allt som har med bröllop att göra. Jag älskar verkligen den romantiska bröllopstårtan som går att variera på alla möjliga sätt.
 
Därför blev jag både spänd och glad när Mariam hörde av sig och undrade ifall jag kunde hjälpa dom med deras förlovningstårta. Egentligen var det en tårta till deras vigsel, men själva bröllopet kommer firas med en större fest längre fram. Så därför kallade dom detta för en förlovningstårta.
 
Mariam hade många förslag på olika vackra tårtor. Vi bollade lite idéer fram och tillbaka och kom sen överens om en väldigt fin romantisk design.
 
Dom ville ha en tvåvåningstårta i ljusrosa mjuka färger. Nedre delen skulle spritsas som rosor och övre delen täckt i sockerpasta. Det skulle också finnas detaljer med spetsbord, handgjorda rosor och deras initialer på tårtan.
 
Det här var en spännande tårta att göra och lite annorlunda än vad jag brukar göra. Jag hoppas att dom fick en väldigt fin dag tillsammans och att bröllopet kommer bli minst lika härligt!  :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ljusa bottnar
Hallonmousse
Mjölkchokladmousse
Spacklad med hallonsmörkräm
Täckt i sockerpasta
 
Publicerat: 2015-08-24 Kl: 07:40:00 | I kategori: Tårtor

Nalletårta

För ett par år sedan fick jag äran att göra doptårtor till en liten tjej som heter Elin. Förra helgen var det dags för den här lilla tjejen att fylla 2 år och även detta tillfälle skulle firas med en tårta.
 
Den här gången fick jag helt fria händer. Det är jättekul att man får skapa precis vad man vill i både färg och utseende. Samtidigt så snurrar hjärnan för fullt så man vet knappt var man ska börja. Utseendet till den här tårtan ändrades hur många gånger som helst och när jag tillslut hade bestämt mig så blev resultatet ändå inte riktigt som jag hade planerat.
 
Men det blev iallafall en väldigt söt tårta och hela familjen var nöjda och glada med den! :)
 
 
 
 
Ljusa bottnar
Blåbärsmousse
Vit chokladmousse
Spacklad med hallonmarängsmörkräm
Täckt med sockerpasta
 
 
 
 
Publicerat: 2015-08-12 Kl: 12:04:00 | I kategori: Tårtor

Choklad och jordgubbstårta

Det är faktiskt fortfarande sommar och jordgubbarna är fortfarande söta och goda. Så det gäller att passa på att baka med dessa färska små godbitar innan säsongen är helt över.
 
I helgen hade vi några vänner över och jag passade på att baka en liten tårta till dessert. Det blev en tårta med smakerna choklad och jordgubb.
 
Tårtbotten var en chokladsockerkaksbotten i fyra lager. Inuti hade jag ett lager jordgubbsmousse och två lager vit chokladmousse med färska skivade jordgubbar. Sen blev den spacklad med en jordgubbsmarängsmörkräm. Över detta hällde jag en vit chokladganace. Och dekoreringen chokladdoppade jordgubbar.
 
Här snackar vi choklad och jordgubb för hela slanten! ;)
 
 
 
 
 
Publicerat: 2015-08-05 Kl: 08:15:00 | I kategori: Tårtor