Steg för steg - elefant
Om en vecka fyller min dotter 3 år och då väntar födelsedagskalas med tillhörande tårta såklart. Min dotter är glad för elefanter, så jag ville gärna ha med en sådan till tårtan.
Idag började jag med lite förberedelser och passade då på att göra en steg för steg beskrivning för hur jag brukar göra mina elefanter.
Rulla en boll till huvudet och forma en snabel.
Tryck dit ett litet hål i snabeln.
Forma en rund boll i lagom storlek till kroppen.
Tryck ner ett spagettistrå och pensla på ätbart klister.
Tryck på huvudet på kroppen.
Jag brukar stötta upp snabeln och låta den torka en stund.
Rulla två ben till framfötterna och platta till benen upptill.
Tryck dit märken på fötterna med passande verktyg.
Klistra fast benen på kroppen.
Gör två kortare fötter till bakbenen.
Klistra fast bakbenen på sidorna av kroppen.
Prova dig fram till lagom stora öron.
Om man vill kan man ha en annan färg på insidan av öronen.
Tryck dit två spagettistrån på sidan av huvudet.
Pensla på klister runt spagettistået samt på kanten av öronen.
Tryck dit öronen och håll sedan öronen på plats en stund
så att dom hinner torka och fästa.
Man får inte glömma den lilla svansen. :)
Måla dit ögon med svart pastafärg.
Om man vill kan man pensla på lite rosa pulverfärg på kinderna.
Publicerat: 2014-09-26 Kl: 18:44:54 | I kategori: Steg för steg
Kommentarer
Svar:
Tack så mycket! Hoppas den kan komma till nytta. :)
Cupcake Dream
Svar:
Tack snälla! Jag brukar blanda sockerpasta med gumpaste (eller flowerpaste som den också kan kallas). En del sockerpasta stelnar inte alls bra, så kan vara värt att fråga vilket märke som rekommenderas först. Man kan också köpa ett CMC pulver som man kan blanda i sin sockerpasta och hjälper då till den att stelna. Lycka till! :)
Cupcake Dream
Svar:
Vad kul att ni gillar beskrivningen och att den kommer till nytta! :)
När jag modellerar har jag alltid i ett pulver som heter CMC som gör att sockerpastan stelnar bättre. Annars kan man också blanda 50/50 med sockerpasta och flowerpaste om man hellre vill det.
Sen kan det också vara bra att kolla vilken sockerpasta man använder sig av för en del sockerpasta innehåller gelatin och då stelnar den knappt alls (t ex ballina). Jag använder bl a Bakels (finns också att köpa på panduro).
Så en sockerpasta utan gelatin och lite CMC pulver, så kommer det gå galant! :)
Cupcake Dream
Svar:
Hej, det är viktigt att man jobbar upp sockerpastan så den är mjuk och smidig. Man behöver rulla varje del till en rund och slät boll innan man börjar forma den. Om sockerpasta börjar bli torr är det lättare att det blir sprickor. I sådana fall kan man tillföra någon droppe vatten så att den blir mjuk och smidig igen. Lycka till! 😊
Cupcake Dream