Chokladfrosting

Det känns som att det var så länge sedan jag gjorde cupcakes att jag nästan glömt bort hur man gör. Det har kliat i fingrarna ett tag, så nu var det dags att göra något åt saken.
 
Jag gjorde en chokladmuffin fylld med jordgubbsmousse och toppad med den godaste chokladfrostingen.
 
Ett vanligt misstag som man gör i början när man ska göra en frosting är att man använder alldeles för mycket florsocker. Då blir dom alldeles för sliskigt söta och den enda smaken man känner är just bara florsockret. Inte särskilt gott. Ofta kan man faktiskt minska mängden florsocker och istället låta frostingen stå en stund i kylen för att stelna till.
 
Jag brukar föredra någon marängsmörkräm som frosting. Eller just den här mjölkchokladfrostingen som är riktigt god och har väldigt mycket chokladsmak. Hela familjen stod samlad runt bunken med varsin tesked och mumsade på den frostingen som blev över när jag hade spritsat färdigt. Ett gott betyg tycker jag!
 
Dom här små godsakerna fick mannen ta med sig till jobbet och bjuda på. Jag har köpt olika söta boxar som man kan förvara cupcaksen i. Dessa presentboxarna ser väldigt trevliga ut om man ska ta med sig och bjuda på cupcakes.
 
 
 
 
 
 
Mjölkchokladfrosting
 

100 gram osaltat smör
100 gram philadelphia
100 gram Marabou mjölkchoklad
2 1/2 dl florsocker
3 msk kakao
 
1. Vispa rumstempererat smör luftigt.
2. Tillsätt florsocker lite i taget.
3. Vispa i philadelphia.
4. Tillsätt kakao.
5. Smält chokladen och låt svalna en stund innan även denna vispas i.
6. Låt frostingen stelna något i kylen ca 1 timme innan du spritsar dina cupcakes.
 
Publicerat: 2014-10-03 Kl: 12:46:00 | I kategori: Cupcakes

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: