Chokladmacarones

Eftersom jag blev så glad över att jag äntligen fick till min första macaron för någon vecka sedan, så blev jag sugen på att testa det på nytt. Men den här gången blev det en chokladmacaron med en chokladganache fyllning.
 
Det tog inte 4 försök som första gången. Men det tog ändå 2 försök innan jag fick rätt på det. Det som är lite knepigt är att jag inte vet exakt vad jag gjort för att det ska funka eller inte funka. Vispade jag marängen för hårt eller för löst, rörde jag om för många eller för få gånger i mandelsmeten, hade jag för hög eller för låg temperatur i ugnen osv. Det känns nästan som att det behöver vara lite tur inblandat i en lyckad macaron.
 
Jag har läst runt en hel del på nätet och konstaterat att det finns 2 olika sätt att göra macarons. En med fransk maräng (vispa äggvita och socker till en fast maräng) och en med italiensk maräng (vispa äggvita med het sockerlag till maräng). Den italienska varianten känns lite svårare och därför har jag dragit mig för den metoden. Men då nästan alla verkar föredra den italienska så har jag bestämt mig för att ge den ett försök nästa gång.
 
roligt är det ju inte att behöva slänga sina misslyckade macarones i soporna var och varannan gång.
 
Nåja, tillslut lyckades jag med en fin och god chokladmacaron den här gången också iallafall!
 
 
 
Publicerat: 2014-05-30 Kl: 13:49:00 | I kategori: Övriga bakverk

Kommentarer
Postat av: Krista

Jättevackra! Håller med om att det känns lite som rysk roulette att baka macarons, inte att det kan vara dödlig utgång men att det hänger mest på tur.

Svar: Haha, ja...precis så känns det! Iallafall för mig! Dom gånger man lyckas mitt i allt, så har jag ingen aning om vad jag gjort för att förtjäna det. Retfullt! ;)
Cupcake Dream

2014-06-24 @ 18:49:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: