Mjölkchokladfrosting
I förra veckan var det alla hjärtans dag. Det har blivit något av en tradition för mig att göra cupcakes den här dagen och dela ut till nära och kära. Det har blivit mitt lilla sätt att sprida lite glädje och kärlek omkring mig.
På alla hjärtans dag tycker jag att det är choklad som gäller för hela slanten. Så dagen till ära bakade jag chokladmuffins fyllda med hallonmousse och toppad med en mjölkchokladfrosting.
Den chokladfrosting som jag gjort tidigare har ganska mycket florsocker i receptet, så den här gången testade jag mig fram till en annan variant som jag tyckte blev mycket godare. Det här receptet kommer jag att använda mig av nästa gång det är dags att göra en chokladfrosting igen.


Mjölkchokladfrosting
100 gram osaltat smör
100 gram philadelphia
100 gram mjölkchoklad
2 dl florsocker
2-3 msk kakao
1. Vispa rumstempererat smör luftigt.
2. Tillsätt florsocker lite i taget.
3. Vispa i philadelphia.
4. Tillsätt kakao.
5. Smält chokladen och låt svalna en stund innan även denna vispas i.
6. Låt frostingen stelna något i kylen ca 1 timme innan du spritsar dina cupcakes.
Kommentarer
Postat av: M
Åh, vilka söta hjärtan.
Svar:
Cupcake Dream