Vallmo & citroncupcakes
I förra veckan bjöd vi hem ett par vänner på en liten frukost hemma hos oss. Det är inte mycket som slår nybakade scones och en kopp te på morgonen. Mums!
Men jag ville även bjuda på något annat bakverk den här morgonen och bakade därför vallmo & citroncupcakes i miniformat. Det blir en väldigt lagom liten mumsbit om man även vill bjuda på något sött också.
Till denna cupcake blev det en citronmarängfrosting som jag hade fryst in sedan tidigare. Har aldrig testat att frysa in frosting innan, men det gick ju hur bra som helst. Väldigt praktiskt också då just marängsmörkräm tar en stund att tillaga.

Citron & vallmomuffins
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
0,5 dl blå vallmofrö
Skal av 2 citroner och saft av 1 citron
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter för stora muffins. För minimuffins grädda i 200 grader ca 8 minuter.
Kommentarer