Marängsviss
I helgen gjorde jag en cupcake inspirerad av den enkla men delikata desserten marängsviss. Choklad, banan, grädde och maräng...vad kan gå fel? ;)
Det blev en chokladmuffin, fylld med banangrädde och toppad med mjuk maräng. "Den bästa cupcaken hittills" var kommentaren från min man och det får man väl ta som ett gott betyg. Han har ju visserligen en enorm förkärlek till just kombinationen choklad och banan.
Egentligen var tanken att jag också skulle doppa toppingen i mörk choklad, men pga några mindre missöden bestämde jag mig för att hoppa över det momentet. Det får bli nästa gång istället!


Marängfrosting
6 äggvitor
3,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen är cirka 65° eller tills sockerkristallerna har smält.
Ta bort skålen från värmen.
Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig, som en marängsmet. Vispa tills smeten har svalnat, vilket kan ta upp till 10 minuter.
Spritsa dina cupcakes med marängen och låt dom stelna i kylen en stund.
Om man vill kan man även doppa dessa cupcakes i mörk choklad vilket är riktigt gott.
Smält då ca 300 gram choklad tillsammans med 2-3 msk majsolja och låt sedan svalna en stund.
Doppa försiktigt cupcaken i chokladen och låt sedan stelna i kylen.
Kommentarer
Postat av: Ida
Men åh vad gott! Kan du inte skriva recept? :)
Svar:
Cupcake Dream
Postat av: Lisa
Ska man ha muffinsarna i ungnen med marängen eller ha den "ogräddad"? :)
Svar:
Cupcake Dream