Hi-hat cupcake

Det är alltid roligt att testa nya recept och den här gången var det dags att göra en hi-hat cupcake. Det är en chokladmuffin som man spritsar med vanlig maräng och sedan doppar i mörk choklad. Väldigt okomplicerat med bara smakerna choklad och maräng, men hur gott som helst!
 
Först bakar man chokladmuffinsen och låter dom svalna ordentligt. Eftersom det inte var någon fyllning i cupcaksen den här gången, så hackade jag istället ner 100 gram mjölkchoklad i smeten. Sen är det dags att vispa ihop marängen och spritsa över muffinsen. Ställ in allt i kylen ca 30-60 minuter så att det hinner stelna.
Smält sen ca 300 gram mörk choklad tillsammans med 2 msk rapsolja eller matolja. Låt chokladen svalna en stund och sedan är det bara att försiktigt vända cupcaken upp och ner och doppa marängen. Det var ett lite pilligt jobb och man får ha en ganska långsmal bunke för att lyckas doppa hela marängen. Min var inte tillräckligt djup, så jag fick ta en tesked och täcka marängen med choklad på dom ställen som det inte blev något.
 
Jag tyckte att det blev en väldigt god cupcake och den här varianten kommer jag definitivt att göra fler gånger!
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2014-04-29 Kl: 20:22:00 | I kategori: Cupcakes

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: