Cakepops

Cakepops är precis vad det låter som, en "kaka på pinne" i princip. Dom är otroligt söta och går att dekorera på så många olika sätt. Jag har länge funderat på att testa det här med cakepops, men har inte riktigt fått tiden till det. Därför var det lite lustigt att jag i förra veckan fick förfrågan att prova en ny cakepop maskin (C3 Popcake Maker) som hjälper till att göra färdigbakade små bollar som man kan sätta direkt på pinnen. Snabbare och enklare helt enkelt.
 
Nu var ju det här första gången och det tog ett par försök innan jag fick in rätt teknik. Lagom mycket smet, vända på bollarna så dom blir jämt gräddade och se till så att dom varken blir gräddade för lång eller för kort tid. För det gäller att hänga med. När man har haft i smeten tar det bara 3-4 minuter innan dom är färdiga.
 
Jag gjorde en chokladsmet och doppade dom sedan i antingen mörk choklad eller vit choklad och dekorerade dom alla på olika sätt. Sen var det dags för provsmakning och jag måste faktiskt säga att dom blev riktigt goda! Även smakerna går ju att variera, så det här kommer jag testa fler gånger. När man väl har bockat av första försöket, så kommer det nog gå ännu smidigare nästa gång också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här blev min favorit, chokladboll doppad i vit choklad och kokos.
 
 
 
Såhär ser min lilla maskin ut.
 
 
Publicerat: 2013-09-15 Kl: 10:30:00 | I kategori: Övriga bakverk

Hallonmarängsmörkräm...

Det var riktigt länge sedan jag gjorde cupcakes. Men nu när jag äntligen börjar bli piggare på dagarna var det hög tid att sätta igång med bakandet. Då min man skulle vara sista dagen på sin arbetsplats i måndags, så var det ett alldeles ypperligt tillfälle för mig att baka cupcakes. Avskedsfika måste man ju faktiskt bjuda på!
 
Denna gången blev det en chokladmuffin fylld med hallonmousse och toppad med hallonmarängsmörkräm.
 
Marängsmörkräm har varit en mardröm för mig. Jag vet inte hur många gånger jag misslyckats och svurit att jag aldrig mer ska försöka mig på den här frostingen. Haha, så ni kan ju förstå att det var med en viss spänning jag plockade fram ingredienserna den här dagen.
 
Ni kan ju också tänka er vilken lycka när jag tillslut insåg att jag för första gången lyckats med en perfekt marängsmörkräm!
 
Problemet är nog att jag har gett upp för snabbt. Man kommer till en punkt när man ska blanda ihop marängen och smöret då allt börjar skära sig. Det är alltså då man inte ska ge upp, utan bara fortsätta vispa tills det blir en len smet igen. Man bör också ha en köksmaskin när man gör den här frostingen, för det blir väldigt mycket vispande.
 
Jag tycker att den här frostingen är underbart god och det finns inte heller något florsocker som tar över smaken. Det här kommer nog bli en favorit som kommer få pryda många cupcakes framöver!
 
 
 
 
 
 
 
Hallonmarängsmörkräm
recept Linda Lomelino
 
 
 
4 stora äggvitor
2 1/3 dl strösocker (200 g)
250 g rumsvarmt osaltat smör
150 g hallon
 
 (Om du ska göra frosting till 10-12 cupcakes kan du halvera receptet.)
 
 
Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen är cirka 65° eller tills sockerkristallerna har smält. Ta bort skålen från värmen.
 
Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig, som en marängsmet. Vispa tills smeten har svalnat, vilket kan ta upp till 10 minuter.
 
Tillsätt rumstempererat smöret, en liten bit i taget. När allt smör är tillsatt, vispa i 3–5 minuter. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig – det är lätt fixat! Är den för kall, sätt skålen över ett vattenbad i några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt skålen stå i kylen en stund och vispa sedan.
 
Kör hallonen till puré i en mixer. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
Blanda ner purén i smörkrämen och vispa till en jämn frosting.
Tillsätt lite rosa pastafärg om du önskar en starkare färg.
 
Publicerat: 2013-09-04 Kl: 19:22:00 | I kategori: Cupcakes