Namngivelse

För några månader sedan fick ett par vänner till mig en liten dotter som heter Mennie. Ett så fint namn och en helt bedårande liten flicka!
 
Förra helgen var det dags för namngivelse med släkt och vänner. På en namngivelse är det givet att man ska bjuda på tårta. Det tyckte iallafall Mennies föräldrar!
 
Önskemålen för tårtan var att det skulle finnas rosa inslag, namnet skulle stå med och på toppen ville dom ha en liten nallebjörn.
 
Jag tyckte att tårtan blev väldigt söt och när jag senare på kvällen fick ett meddelande med texten "Överlägset den godaste tårtan jag någonsin ätit!" så kan jag lova att jag gick och la mig med ett stort leende på läpparna!  :)
 
 
 
 
 
 
Ljusa bottnar
Hallonmousse
Tobleronemousse
Spacklad med chokladsmörkräm
Täckt med marsipan
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-19 Kl: 14:29:00 | I kategori: Tårtor

Handmålat

Jag har många vänner som fyller 30 år nu. Kanske inte så konstigt eftersom jag själv är av samma årgång! ;)
 
I helgen var det dags för min kompis Frida att fira sin dag med en ordentlig fest. I födelsedagspresent önskade hon sig cupcakes. Önskemålen var banan & choklad och dekoreringen fick jag bestämma själv. Vilket jag tycker är väldigt roligt såklart!
 
Jag bestämde mig för att göra en cupcake topper med zebramönster. Jag började med att kavla ut svart sockerpasta och skära ut zebramönster för att sedan fästa det på vit sockerpasta. Det tog inte en lång stund innan jag insåg att det här kommer bli ett evighetsjobb. Så jag fick helt enkelt tänka om!
 
Jag har aldrig handmålat något på sockerpasta tidigare. Hade fått för mig att det var så himla svårt av någon anledning. Men det gick alldeles lysande och den här lösningen var betydligt snabbare. Bara blanda ihop svart pastafärg med lite vodka och sen var det färdigt. Måste säga att det kändes väldigt rogivande att sitta där och måla för hand. Jag målade mycket när jag var liten, men nu var det väldigt länge sedan sist.
 
Nästa gång ska jag nog försöka mig på ett leopardmönster!
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-12 Kl: 19:50:00 | I kategori: Cupcakes

Golftårta

När jag fick förfrågan att göra en födelsedagstårta med golftema, så fick jag tänka länge och väl innan jag kom fram till hur den här tårtan skulle se ut.
 
Utmaningen för mig var att jag ville ha små gropar i tårtan, både till golfhålet och en liten bunker med "sand". Jag har ingen aning om hur professionella tårtbakare gör sånt här, men jag kom iallafall fram till en lösning som fungerade den här gången! ;)
 
Jag hade egentligen tänkt att spritsa gräs runt hela tårtan med en ny grästyll som jag införskaffat, men tiden räckte tyvärr inte den här gången.
 
Men nu har jag gjort min första golftårta och nästa gång ska den bli ännu mer detaljerad!
 
 
Gissa hur mycket födelsedagsbarnet fyllde. ;)
 
 
 
Ljusa bottnar
Blåbärsmousse
Vit chokladmousse
Spacklad med vit chokladsmörkräm
Täckt med marsipan
Publicerat: 2013-05-05 Kl: 20:50:00 | I kategori: Tårtor