Cupcake topper ugglor

Jag vet att det inte var så länge sedan jag gjorde en cupcake topper med ugglor, men dom är så himla söta! Jag fick helt enkelt mersmak och kände att jag ville testa att göra den lite mer detaljerad den här gången.
 
Det är trots allt det som är en stor del av utmaningen tycker jag. Att hela tiden sträva efter att bli duktigare för varje gång man gör ett nytt försök.
 
Jag blev riktigt nöjd med den här toppern och färgerna blev så härliga. Nog för att det är ett ganska tidskrävande jobb med alla små detaljer, men dom blir ju så bedårande! Jag måste erkänna, det är faktiskt knappt att man vill äta upp dom. Knappt!  ;)
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-30 Kl: 18:55:00 | I kategori: Cupcakes

Lakritsfrosting

Igår gjorde jag en cupcake som är populär hos lakritsälskaren. Att kombinera lakrits med något syrligt är en väldigt god och populär kombination. Jag gjorde en citron & hallonmuffins med saltlakrits frosting.
 
Frostingen var gjord på enbart salta fiskar och grädde. När man har florsocker i frostingen blir det ofta så att smaken av florsocker tar över lite. Men i det här fallet kom verkligen smaken av dom salta lakritsfiskarna fram och det blev riktigt gott!
 
"Black beauty" var den första kommentaren jag fick höra när det var dags att servera dom. Och det tyckte jag var ett väldigt passande namn för just den här cupcaken! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Saltlakrits frosting

3 dl vispgrädde
ca 180 gram salta fiskar
 
(Kan ta lite mer eller mindre av salta fiskarna
beroende på hur mycket man vill att det ska smaka.)
 
Smält fiskarna långsamt under omrörning i grädden.
Viktigt att grädde inte börjar koka.
Låt sedan stå i kylen äver natten.
Vispa upp frostingen med elvisp och
sedan är det bara att spritsa på dina cupcakes.
 
Jag hade även i lite svart pastafärg för att få en mörkare ton på frostingen.
 
 
Publicerat: 2013-06-20 Kl: 14:14:00 | I kategori: Cupcakes

Blommor små

 I veckan var det dags att göra nya minicupcakes. Min syster ville bjuda på cupcakes på mötet på jobbet. Eftersom det varit underbar sommarvärme på sistone ville jag pryda dessa bakverk med söta blommor i somriga färger.
 
Den här gången blev det en hallon & citronmuffin toppad med vit chokladfrosting.
 
När man gör såhär små muffins blir det inte lika bra att blanda i hela hallon. Jag tog därför upp en påse frysta hallon och krossade dom till små bitar och blandade sen i smeten. Att använda frysta hallon har också fördelen att dom inte "färgar av sig" till resten av smeten.
 
Viktigt att tänka på med alla cupcakes är också att man tar fram dom i god tid, så att dom hinner bli rumstempererade. Smakerna kan annars försvinna lite om dom är kylskåpskalla när man ska äta dom.
 
 
 
Publicerat: 2013-06-06 Kl: 21:47:00 | I kategori: Cupcakes