Pepparkaksmuffins

Det godaste bakverket under julen är enligt mig mjuk pepparkaka. Jag hade kunnat äta hur mycket som helst! Och eftersom jag bara tillåter mig själv att äta detta bakverk under december månad, så kan ni ju tänka er hur mycket jag längtar efter det varje år.
 
Jag har testat flera olika recept, men förra året fick jag ett recept av en vän som blev en ny favorit.
 
I söndags på första advent var det alltså dags för årets första bakande av mjuk pepparkaka. En liten muffin som jag sedan toppade med en vit chokladfrosting. Dessa fick min man ta med sig som fika till jobbet dagen efter. Nu har jag ett gäng pepparkaksmuffins i frysen som väntar på att dekoreras och ätas under den här månaden! :)
 
 
 
 
Mjuk pepparkaka
 

3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk kardemumma
1 krm malda nejlikor
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 ägg

3 dl farinsocker (eller hälften muscavadasocker)

1 dl lingonsylt
1½ dl filmjölk
75 gram smält smör

 

1. Blanda mjöl, bikarbonat och alla kryddor i en skål.

2. Vispa ägg och socker poröst i en annan skål.

3. Rör ner lingonsylt, filmjölk och smör i äggblandingen.

4. Vänd till sist ner mjölblandningen.

 5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 14-16 minuter.

 

(Om man istället hellre vill göra en hel kaka, så är det 175-200 grader i nedre delen av ugnen ca 35-45 minuter.)

Publicerat: 2013-12-03 Kl: 20:53:00 | I kategori: Cupcakes

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: