Bröllopscupcake

Förra helgen hade jag äran att bidra med cupcakes till ett litet vinterbröllop. Dom flesta brukar ju välja den traditionella bröllopstårtan till den här dagen, så jag tyckte det var väldigt roligt att få skapa en bröllopscupcake istället.
 
Jag ville ändå att man skulle få en klassisk bröllopskänsla när man såg cupcaksen, så jag valde därför att färgerna skulle gå i vitt och dekorationen blev en romantiskt liten ros. 
 
Smakerna blev också en klassiker. Kombinationen choklad och hallon kan ju aldrig bli fel. Så det blev en chokladmuffin fylld med hallonmousse och toppad med en vit chokladfrosting.
 
Årets sista inlägg på min lilla blogg blev alltså denna bröllopscupcake. Vilket fint sätt att avsluta år 2013. :)
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-12-27 Kl: 10:50:00 | I kategori: Cupcakes

50 års tårta

I helgen var det dags för Jette att fira sin 50 års dag med en stor fest för nära och kära. Temat för festen skulle vara vitt och silver. Detta var också dom enda önskemålen vad gällde utseendet för tårtorna. I övrigt fick jag fria händer vilket jag tycker är väldigt roligt.
 
Dekorationerna blev olika sorters blommor i skimrande vitt och silver. Den vita marsipanen sprayade jag med ett silverskimrande ätbar spray som gjorde att den såg lite lyxigare ut. Som bårdkant blev det ett brett vitt sidenband.
 
Jag tyckte att det blev en väldigt stilren snygg tårta och Jette var nöjd och glad också. Vilket såklart är huvudsaken! :)
 
 
 
 
Vaniljbotten
Blåbärsmousse
Hallonmousse
Spacklad med vit chokladsmörkräm
Täckt med marsipan
 
 
 
Publicerat: 2013-12-17 Kl: 20:53:00 | I kategori: Tårtor

Vintercupcakes

Jul och vintertemat fortsätter för fullt hemma hos mig! Hela december månad är så mysig och jag verkligen frossar i allt som hör till julen.
 
Den mjuka pepparkaksmuffinsen fortsätter dominera mina cupcakes och den här gången var det kollegorna på jobbet som fick ta del av mina vintriga små bakverk.
 
 
 
Publicerat: 2013-12-11 Kl: 15:51:00 | I kategori: Cupcakes

Pepparkaksmuffins

Det godaste bakverket under julen är enligt mig mjuk pepparkaka. Jag hade kunnat äta hur mycket som helst! Och eftersom jag bara tillåter mig själv att äta detta bakverk under december månad, så kan ni ju tänka er hur mycket jag längtar efter det varje år.
 
Jag har testat flera olika recept, men förra året fick jag ett recept av en vän som blev en ny favorit.
 
I söndags på första advent var det alltså dags för årets första bakande av mjuk pepparkaka. En liten muffin som jag sedan toppade med en vit chokladfrosting. Dessa fick min man ta med sig som fika till jobbet dagen efter. Nu har jag ett gäng pepparkaksmuffins i frysen som väntar på att dekoreras och ätas under den här månaden! :)
 
 
 
 
Mjuk pepparkaka
 

3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk kardemumma
1 krm malda nejlikor
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 ägg

3 dl farinsocker (eller hälften muscavadasocker)

1 dl lingonsylt
1½ dl filmjölk
75 gram smält smör

 

1. Blanda mjöl, bikarbonat och alla kryddor i en skål.

2. Vispa ägg och socker poröst i en annan skål.

3. Rör ner lingonsylt, filmjölk och smör i äggblandingen.

4. Vänd till sist ner mjölblandningen.

 5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 14-16 minuter.

 

(Om man istället hellre vill göra en hel kaka, så är det 175-200 grader i nedre delen av ugnen ca 35-45 minuter.)

Publicerat: 2013-12-03 Kl: 20:53:00 | I kategori: Cupcakes