Ugglor

På sistone har jag haft lite dålig inspiration för hur jag ska dekorera mina cupcakes. Det har blivit mycket blommor, vilket visserligen alltid är fint. Men nu kände jag att det var dags att utmana mig själv och testa något nytt.
 
Att googla runt på nätet efter inspiration är verkligen toppen. Man kan hitta hur mycket som helst!
 
Efter att ha letat runt ett tag bestämde jag mig för att testa en cupcake topper med små ugglor. Det är ju ett motiv som blivit väldigt populärt och jag förstår verkligen varför. Hur söta är dom inte? :)
 
 
 
Publicerat: 2013-04-29 Kl: 18:00:00 | I kategori: Cupcakes

Converse tårta

I helgen var det dags för en stor namngivelse till en liten tjej som heter Alma.
 
Önskemålen från föräldrarna var att tårtan skulle vara rosa och på toppen skulle det stå ett par babyconverse skor. Vilken tur att jag hunnit öva på att göra dom här skorna ett par gånger när det nu blev min första converse debut på riktigt!
 
Fyllningen blev favoriten hallon och toblerone och det hade blivit en väldigt uppskattat tårta, vilket verkligen glädjer mig! :)
 
 
 
 
 
Ljusa bottnar
Hallonmousse
Tobleronemousse
Spacklad med chokladsmörkräm
Täckt med marsipan
Publicerat: 2013-04-24 Kl: 10:29:00 | I kategori: Tårtor

Chocolate monkey...

Jag vet att det inte var så länge sedan jag bakade bananmuffins, men dom är ju vansinnigt goda!
 
Den här gången hoppade jag dock över fyllningen och hackade istället i hela bitar av mjölkchoklad i muffinssmeten.
 
Man måste ju inte alltid ha en fyllning, men någon form av överraskning tycker jag är trevligt att få när man sätter tänderna i en cupcake! 
 
Ett recept att lägga till bland favoriterna och väl värt att få ett namn efter sig så som t ex klassikern "Chocolate monkey!"  ;)
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-04-15 Kl: 22:11:00 | I kategori: Cupcakes

Minitårta

Jag tycker att den vackra frostingen är en väldigt stor del av det helhetsintryck man får när man tittar på en cupcake. Ingen frosting - ingen riktig cupcake! 
 
Men man kan ju faktiskt också bädda in frostingen under ett tunt lager av sockerpasta/marsipan. Då blir det verkligen som en liten minitårta istället. Det kan vara ett väldigt trevligt alternativ istället för att bjuda på tårta, så får alla sin egna lilla "tårtbit" i en muffinform. :)
 
Förra helgen bjöd jag några vänner på en vaniljmuffin fylld med nutella, toppad med nutellafrosting och ett tunt lager marsipan ovanpå. Väldigt mumsigt om man gillar nutella, vilket jag gör! :)
 
 
Publicerat: 2013-04-04 Kl: 21:04:00 | I kategori: Cupcakes