Gör om, gör rätt!

Det är nog väldigt få som lyckas med den perfekta cupcaken på första försöket.
 
Jag var iallafall inte en av dom.
 
Det kan vara en kamp att få till en frosting som varken blir för lös eller för söt. Muffinsen ska vara lätt och saftig. Det ska vara lagom mycket fyllning inuti cupcaksen. Man ska hitta goda smakkombinationer. Sist men inte minst vill man att dekorationerna ska göra den färdiga cupcaken till ett så bedårande litet konstverk att man knappt vill sätta tänderna i den.
 
Det är ingen dålig utmaning man har framför sig!
 
Den enda lösningen på problemet är att öva och öva och öva. Testa olika recept. Prova sig fram. Man får helt enkelt våga misslyckas för att kunna bli bättre.
 
Det är alltid tacksamt om man har snälla vänner som kan ställa upp som testpersoner. Vad funkade bra och vad funkade mindre bra. Jag har många snälla vänner som har fått stå ut med att äta både lyckade och mindre lyckade cupcakes. ;)
 
Något jag har lärt mig är att förbereda så mycket som möjligt innan. Det blir sällan perfekta resultat om man stressar. Vid ett tillfälle hade jag en bjudning hemma och jag skulle spritsa mina cupcakes 2 timmar innan gästerna kom. Men frostingen vägrade stelna och plötsligt tog florsockret slut. Jag var beredd att slänga alltihop, sätta mig i ett hörn och gråta i ren frustration.
 
För att undvika dom här situationerna gör jag nu alltid fyllningarna och frostingen dagen innan. Dekorationerna förbereder jag ofta en vecka i förväg. Muffinsen går alldeles utmärkt att göra långt innan och frysa in. Jag planerar allt så att det finns tid att göra nytt om något skulle gå åt skogen på vägen.
 
För hur duktig man än är, så kan det ändå bli alldeles fel ibland. Men som man brukar säga...
gör om... gör rätt! :)
 
 
 
Publicerat: 2012-09-23 Kl: 20:51:00 | I kategori: Cupcakes

Välkommen till CupcakeDream!

Första inlägget på min nya sida!  :)

 

Den här sidan kommer att handla om alla små söta bakverk som jag älskar att skapa. Dessa bakverk är oftast i form av cupcakes och tårtor!

 

Jag tror att jag fastnade för cupcakes när jag insåg att jag kan inte sluta le varje gång jag tittar på dom. Hur nu dessa små godsaker kan sprida glädje bara av att stå där och se bedårande ut?! Men jag kan inte hjälpa det. Dom gör mig glad helt enkelt och jag tycker om att gå omkring med ett leende på läpparna! :)

 
Hoppas att ni delar min glädje över dessa bakverk och ännu en gång... varmt välkomna till

Cupcake Dream!

 

 

Publicerat: 2012-09-10 Kl: 21:14:00 | I kategori: Cupcakes

Tårtor

 
 

 
 

Tårtor täckta i sockerpasta:
 
 
     
 
      
 
      
 
     
 
       
 
 
 
 Våningstårtor:
 
     
 
     
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
Andra typer av tårtor:
 
       
 
    
 
 
          
 
     
 
         
 
 
 

Publicerat: 2012-09-09 Kl: 20:04:00 | I kategori: Tårtor

Cupcakes


 
       

       
 
     
 
     
 
     
 
   
 
    
 
   
 
 
 
Publicerat: 2012-09-09 Kl: 20:00:00 | I kategori:

Kontakt

Publicerat: 2012-09-09 Kl: 19:54:00 | I kategori: