Planera i förväg

Med tanke på hur ofta jag bjuder på cupcakes, så hade man kunnat tro att jag står och bakar var och varannan dag här hemma. Det är dock inte helt sant.
 
Men när jag väl bakar så planerar jag alltid lite i förväg. Oftast så blir det fler muffins av smeten än vad jag behöver vid ett enskilt tillfälle. Därför tänker jag alltid steget längre och funderar på vad jag vill göra för cupcakes gången därpå. Vad vill jag ha för färg på muffinsformarna, färg på frosting och vilken typ av dekorationer. Oftast har jag tänkt ut hur min nästa cupcake kommer att se ut flera veckor innan det är dags att skapa den.
 
För några veckor sedan gjorde jag blåbärscupcakes och fick ganska mycket smet över. Av den smeten fyllde jag minimuffinsformar och överraskade min faster på jobbet med lite fika. Blåbärsmuffins med vit chokladfrosting tackar man väl inte nej till? :)
 
 
 
 
Publicerat: 2012-11-25 Kl: 19:34:00 | I kategori: Cupcakes

Mannen bakom bilderna

Jag får ofta komplimanger för alla fina bilder som jag har här på bloggen. Det känns väldigt roligt att kunna föreviga mina små bakverk med ett snyggt fotografi. Och även fast jag oftast har en tanke på hur jag vill att bilden ska se ut, så kan jag inte ta åt mig äran för fotograferandet.
 
Mannen bakom bilderna är nämligen ingen mindre än min kära man, Manuel. Jag har många gånger konstaterat hur lyxigt det är att ha en man som även är fotograf.
 
Det här blir lite av ett gemensamt intresse. Jag älskar att baka och få fina bilder. Och Manuel älskar att fotografera och smaka olika cupcakes. Ett alldeles utmärkt samarbete tycker jag!  ;)
 
 
Fullt upptagen med att fotografera senaste bakverket i form av:
Vaniljmuffin med hela bitar av mjölkchoklad
Fylld med tobleronemouuse
Toppad med citron&vaniljfrosting
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-11-19 Kl: 19:35:00 | I kategori: Cupcakes

En utmaning

Nu har jag bakat cupcakes så pass länge att jag känner mig ganska säker på dessa små bakverk. Men jag är fortfarande en nybörjare när det kommer till tårtor. Därför känns det alltid väldigt spännande, men samtidigt lite pirrigt när det är dags att baka en ny tårta.
 
När jag fick förfrågan om jag kunde baka en hockeytårta så var min första tanke att det kanske var för svårt för mig just nu. Men sen tänkte jag en stund till och kom fram till att det är väl klart att jag kan baka en hockeytårta! Någongång måste ju vara den första!
 
Födelsedagsbarnet var en kille som heter Tim och skulle fylla 10 år. Tim spelar själv hockey och är ett stort fan av hockeylaget Washington Capitals. Önskemålen på färgerna var därför röd, vit och blå efter lagets färger.
 
Jag gjorde en hockeyspelare i hemmalagets färger och en spelare i färgerna på bortamatch. På ryggen hade spelarna nummer 14 vilket är Tims nummer på matchtröjan när han spelar.
 
Födelsedagsbarnet hade blivit väldigt glad för dom fina tårtorna iallafall och det glädjer mig verkligen! Ännu en utmaning avklarad! Det är trots allt utmaningarna som gör att man utvecklas och blir bättre! :)
 
 
 
 
 
Ljusa tårtbottnar
Hallonmousse
Tobleronemousse
Spacklad med chokladsmörkräm
Täckt med marsipan
Publicerat: 2012-11-14 Kl: 10:44:00 | I kategori: Tårtor

Blåbär & vit choklad

Blåbär och vit choklad är en väldigt populär kombination. Personligen gjorde jag något misslyckat försök när jag precis hade börjat baka cupcakes och sedan dess har jag inte vågat testa igen. Men eftersom jag faktiskt tycker om både blåbär och vit choklad så kände jag att det var dags för ett nytt försök.
 
Jag bakade en blåbärsmuffin med hela bitar av vit choklad, fyllningen bestod av en blåbärsmousse och sedan toppades den av en vit chokladfrosting.
 
Gissa om jag blev glad när vännerna smakade igår och sa att det var en av dom godaste cupcaksen jag bjudit på hitintills. Nu kommer jag definitivt våga mig på den här kombinationen fler gånger!  :)
 
 
 
 
 
Vit chokladfrosting

100 gram rumstempererat smör (osaltat)
100-150 gram philadelphiaost
100 gram vit choklad
2,5 - 3 dl florsocker
 
Smält chokladen över ett vattenbad och låt sedan svalna.
Vispa rumstempererat smör krämigt.
Vispa i florsockret lite i taget.
Vispa sedan i philadelphian och chokladen.
Låt stelna i kylen ett par timmar och sedan är det bara att spritsa!
 
 
Publicerat: 2012-11-08 Kl: 13:21:00 | I kategori: Cupcakes

Enkla dekorationer

Det kanske inte är så konstigt att jag fastnade för just cupcakes och tårtor. För något av det roligaste jag vet med bakning är att göra dekorationer! Att sitta vid bordet i köket och modellera små blommor och figurer känns så rogivande och kreativt. Jag älskar det!
 
Men ibland har man kanske varken lust eller ork att lägga ner så mycket tid på dekorationerna till sina bakverk. Det gör absolut inget. Cupcakes är lika bedårande med enkla dekorationer som med avancerade.
 
Att använda vackra muffinsformar eller att färga frostingen i färgglada nyanser (pastafärg) räcker gott och väl. Vill man så kan man även strö lite strössel över frostingen och då ser dom genast mycket festligare ut.
 
Ett annat enkelt dekoreringstips är att sätta en liten flagga på toppen. Dessa kan man skapa själv om man tycker om att klippa och klistra. Jag har dock använt mig av färdiga små söta flaggor som jag har köpt på Lagerhaus.
 
Dekorationerna kan alltså vara väldigt enkla och ändå bli alldeles bedårande! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-11-03 Kl: 19:49:00 | I kategori: Cupcakes