Chokladpannacotta

God fortsättning allihopa!
 
Då var det ett nytt år med nya utmaningar. Det är alltid med spänning och nyfikenhet som jag ser fram emot det år som väntar. Vi får se vilka bakverk som det ska bjudas på det här året! 
 
Min son fyller år om en dryg månad och han har redan en hel del önskemål kring hur hans tårta ska se ut. Jag har lite tankar kring detta, men inget bestämt ännu. Ni får se hur det blev efter kalasen. :)
 
Men nu är det januari och det brukar vara en månad då jag inte bakar så mycket. Vilket nog främst beror på alla godsaker man hunnit äta under hela december. Så januari för min del brukar vara en ganska nyttig månad och då blir det bara fel timing att baka en massa goda bakverk. 
 
Jag hittade dock dessa bilderna som har legat och väntat länge på att få komma ut på bloggen. En pannacotta med mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Pannacotta är ju ett av de enklaste bakverken som går att tillagas. Just denna är dock lite tidskrävande eftersom varje lager måste hinna stelna tilräckligt innan man kan hälla på nästa lager. Men det blir ju så himla fint, så det är det helt klart värt ibland! :)
 
 
 
 
 
Chokladpannacotta
 
(Första lagret)
2,5 dl grädde
75 gram choklad (mörk choklad)
1 gelatinblad
1 kryddmått vaniljpulver
 
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 
2. Koka försiktigt upp grädden och ställ sedan av från plattan. 
3. Hacka chokladen och blanda ner i grädden tills chokladen har smällt. 
4. Blanda ner vaniljpulver.
5. Rör ner de mjuka gelatinbladen. 
6. Häll upp i portionsskålar och låt stelna några timmar i kylen. 
 
Gör sedan om samma sak med nästa lager först med mjölkchoklad och sedan med vit choklad. 
 
Nu var det så länge sedan jag gjorde denna dessert så minns inte riktigt hur många portioner det räckte till, men kan tänka mig att det var ca 6-8 portioner.  
 
Publicerat: 2020-01-12 Kl: 16:45:02 | I kategori: Övriga bakverk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: