Budapestrulle

Jag har varit så sugen på att både baka, men inte minst äta det fantastiskt goda bakverket budapestrulle. Det här är verkligen en dessert som jag inte kan få nog av. Den spröda hasselnötsmarängen, grädde, bär och choklad. 
 
Jag brukar oftast göra en variant på budapest som en tårta istället, men den här gången fick det bli en klassisk rulle. Receptet är hämtat från Roy Fares. Jag fyllde min budapestrulle med mandariner och färska hallon. Så himla gott! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Budapestrulle
ca 7 portioner
 
1 dl strösocker
1,5 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl maizena
4 stora äggvitor
1 dl strösocker
3-4 dl vispad grädde
1 burk inlagda mandariner
färska hallon
100 gram mörk choklad
 
 
1. Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
2.Blanda strösocker, hasselnötsmjöl och maizena i en bunke. 
3. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng. 4. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat. 
5. Spritsa ut marängen med sprits och tyll, mellan 17-18 plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.
6. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 min,
lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min.
7. Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.
8. Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut mandarinklyftor och delade hallonbitar,
rulla ihop till en rulle.
9. Ringla över lite smält mörk choklad och dekorera med grädde och färska hallon.
 
 
 

Publicerat: 2019-05-07 Kl: 22:02:17 | I kategori: Övriga bakverk