Frozen halloncheesecake

Solen tittar fram och jag njuter av att våren faktiskt är här nu. Iallafall i södra delen av Sverige. Men det är april månad med allt vad det innebär. Ena dagen strålande solsken och man plockar fram vårjackan och solglasögon, för att nästa dag titta ut genom fönstret och till sin förvåning se små snöflingor dala ner. Men snart är det maj månad och då kommer vädret bli ännu ljuvligare.
 
Jag börjar iallafall så smått inspireras av att göra lite somrigare desserter redan nu. Som denna ljuvliga efterrätt till exempel. En frusen halloncheesecake med maränger, färska hallon och hackad choklad. Mums mums så gott! Den här desserten kommer det bjudas på fler gånger framöver under sommaren! :)
 
 
 
 
 
 
Frusen halloncheesecake
 
Botten
250 gram digestive
100 gram smör
 
 
 
Fyllningen
3 ägg
4 dl grädde
200 gram philadelphia
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl hallon (jag använde frysta)
 
 
Dekorera med:
Färska hallon
Vit- eller mjölkchoklad
Maränger (jag använde färdigköpta)
 
 
 
1. Kexbotten: Klä en springform på ca 22-25 cm i bakplåtspapper.
(Jag hällde smeten i två mindre brödformar den här gången.)
2. Mixa kexen. Smält smöret och blanda ner smulorna.
Platta till smulorna med en sked i botten av springformen.
Sätt in formen i frysen under tiden du gör fyllningen.
 
3.  Fyllning: Tina hallonen och mosa sedan bären med en gaffel eller stavmixer.
4. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Vispa sedan ner philadelphian.
5. Vispa grädden i en skål.
6. Vispa äggvitan i en annan skål tills det blir ett fast skum. 
(Tänk på att rengöra visparna ordentligt innan, 
så det inte finns något fett kvar när du ska vispa upp äggvitan.)
7. Vänd ner grädden och sedan äggvitan i den andra smeten. 
8. Blanda ner de mosade hallonen och häll sedan fyllningen i formen.
9. Tryck ner marängen i smeten och dra en sked över så fyllningen täcker marängtopparna.
 
Sätt in tårtan i frysen minst 6 timmar - men gärna över natten. 
Tänk på att ta fram cheesecaken en stund i förväg så att det blir lättare att skära i den.
Dekorera med marängen, färska hallon och hackad choklad innan servering.
 
 
Publicerat: 2019-04-14 Kl: 14:54:00 | I kategori: Övriga bakverk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: