Påsktårta

Den här helgen har vi påskpyntat lite här hemma. Det känns alltid så vårigt med alla glada färger som plötsligt lyser upp hemmet. Dagarna blir ljusare nu, värmen kommer smygandes och jag älskar det!
 
I helgen hade vi besök av barnens farfar och då passade jag på att bjuda på en påskinspirerad tårta till dessert. Det blev en chokladsockerkaksbotten i 4 lager, med ett lager mosade jordgubbar, hallon och banan. Sedan spacklade jag tårtan med en chokladfrosting och dekorerade med chokladägg och karamellströssel. Ju fler fina färger desto bättre i påsktider! :)
 
 
 
 
 
 
Tårtbotten
Gjorde en liten tårta i två formar på 15 cm med 2 ägg till vardera bakform.
Chokladsockerkaksbotten efter principen 3 lika delar:
 
 
Chokladfrosting
100 gram
150 gram rumstempererat smör
0,75 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1-2 msk espresso
1-2 msk grädde
2 dl florsocker
 
Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna.
Vispa smöret vitt.
Vispa i florsocker och kakao lite i taget.
Rör ner den smälta chokladen och vaniljpulvret.
Tillsätt grädde och grädde och vispa till en jämn smet.
 
 
Publicerat: 2017-04-09 Kl: 18:24:00 | I kategori: Tårtor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: