Chokladmoussetårta

Chokladmoussetårta kan vara något av det godaste som finns. Det kan liksom aldrig bli fel. Särskilt om man som jag fullkomligt älskar allt som har med choklad att göra.
 
Den här desserten mumsade vi på i helgen. En kladdkakebotten med tre lager mousse på vit, mjölk och mörk choklad. Till det köpte jag en massa goda bär som man själv fick lägga upp till sin tårtbit.
 
Jag har gjort den här tårtan tidigare och den var precis lika god som jag mindes den. Fast då bytte jag ut ett lager chokladmousse mot ett lager hallonmousse. Den blir lika god oavsett vad man väljer. Receptet till denna mumsiga tårta hittar ni  här.  :)
 
 
 
 
 
Publicerat: 2016-01-31 Kl: 17:29:00 | I kategori: Tårtor

Babblarna tårta

Då var det dags för nya tårtor med Babblarna.
 
Jag har gjort en liknande tårta vid ett tidigare tillfälle, så därför gick det något snabbare att modellera dessa små figurer den här gången. Men ett par timmar får man ju alltid räkna med ändå.
 
Den här gången var det lilla Ava och Liv som skulle firas med 1 års kalas och tema på tårtorna skulle vara just Babblarna. Jag hoppas att tjejerna fick en fin födelsedag! :)
 
 
 
 
 
Ljusa bottnar
Hallonmousse
Mjölkchokladmousse
Spacklad med hallonmarängsmörkräm
Täckt i sockerpasta
 
 
Publicerat: 2016-01-24 Kl: 17:35:00 | I kategori: Tårtor

Banan och nougattårta

Jag älskar att bjuda hem nära och kära på fika. Förutom det trevliga sällskapet innebär det ju alltid att jag får välja fritt vilka bakverk jag vill bjuda på. Hur lyxigt som helst att kunna välja och vraka bland alla idéer.
 
Förra helgen bjöd vi hem några vänner och jag funderade för fullt över vad jag skulle baka. Tillslut föll valet på en banan och nougattårta. Jag plockade inspiration från olika ställen och ändrade recepten lite så att det skulle passa bättre. Slutresultatet blev den här härliga banan och nougattårtan.
 
En banantårtbotten, fylld med en choklad & nougatkräm, täckt med en nougatfrosting och dekorerad med kinapuffar. Egentligen hade jag tänkt dekorera med annan choklad, men då den var slut fick jag improvisera lite och kinapuffarna passade faktiskt perfekt. Jag skulle säga att den här tårtan blev precis lika god som den låter som. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Banantårtbotten
 
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl socker
100 gram rumstempererat smör
2 stora ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 stora bananer
2 1/2 dl mjölk
 
1. Värm ugnen till 160 grader.
2. Smörj och mjöla två formar, ca 15 cm i diameter.
3. Vispa socker, muscovadosocker och smör ljust och pösigt.
4. Tillsätt äggen och vispa till en ljus och fluffig smet.
5.Blanda mjöl och bikarbonat och sikta ner i smeten.
6. Mosa bananerna och blanda dem med mjölken. Rör ner detta i smeten
och rör till en slät smet.
7. Fördela smeten jämnt i bakformarna och grädda i 60-65 minuter.
 
 
Nougatfyllning
 
0,75 gram socker
0,75 gram grädde
3 tsk kakao
35 gram smör
150 gram nougat
 
1. Koka upp grädden försiktigt med sockret några minuter tills det blir "simmigt".
2. Vispa ner kakao och skiva ner nougaten. Vispa till jämn smet.
3. Rör ner smöret tills det har smält och låt sedan krämen kallna samtidigt så som man rör samman den
(så att smöret inte kryper ur)
4. Låt krämen svalna till rumstemperatur, då hinner den tjockna till
och blir lettare att bre mellan tårtbottnarna.
 
 
Nougatfrosting
 
150 gram rumstempererat smör
200 gram philadelphia
75 gram nougat
2 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
 
1. Snält nougaten och låt svalna.
2. Vispa smör vitt, tillsätt philadelphia och vispa ytterligare någon minut.
3. Tillsätt florsocker och vispa till en jämn smet.
4. Vispa ner nougatsåsen.
Låt stå en stund i kylen om den känns lite för lös.
 
 
Publicerat: 2016-01-13 Kl: 08:21:00 | I kategori: Tårtor