Frosttårta

Den här helgen fyllde ett par vänners dotter år och skulle såklart ha en tårta till kalaset. 
 
Förra året fyllde lilla Emilia 4 år och då blev det en Hello Kitty tårta. Men i år var det (inte helt oväntat) en Frosttårta som gällde. 
 
Jag har länge funderat på att göra egen dekorationsis och det här blev ett perfekt tillfälle att testa. Det blev riktigt bra och en häftig effekt på just den här tematårtan. 
 
Grattis på födelsedagen Emilia! :)
 
 
 
 
 
 
Ljusa bottnar 
Hallonmousse
Blåbärsmousse 
Spacklad med hallonmarängsmörkräm 
Täckt i sockerpasta 
 
 
Dekorationsis
 
0,5 dl vatten
1 dl glukossirap
2,5 dl socker
Blå karamellfärg eller pastafärg
 
Blanda alla ingredienser i en kastrull  förutom färgen och låt koka tills det kommer upp till 140 grader. 
Lägg i några droppar färg och rör om ordentligt. 
Häll ut smeten på en beklädd bakplåt och forma till lagom tjocklek med en sked. 
Man måste arbeta väldigt snabbt för det stelnar fort. 
När "isen" stelnat kan man försiktigt knacka sönder flaket i mindre bitar. 
Publicerat: 2016-02-14 Kl: 14:22:00 | I kategori: Tårtor

Kommentarer
Postat av: Claudia

wow vad snygg!! min kompis dotter hade älskat en sån tårta!! :D

Svar: Tack snälla! Ja, det är inte många småtjejer som inte älskar Frost nu! ;)
Cupcake Dream

2016-02-18 @ 10:25:36
URL: http://claudiias.blogg.se/
Postat av: Sara Ekman

Åh så fin :)

Svar: Tack så mycket! :)
Cupcake Dream

2016-02-18 @ 10:30:18
URL: http://aamaziing.se/
Postat av: OLIVIA | 17,9 årig tjej i medievärlden

Dream!

Svar: :)
Cupcake Dream

2016-02-20 @ 16:07:24
URL: http://www.kaffedrickare.blogg.se
Postat av: Anonym

Hur stora bakformar använder du till dessa botten? Tänkte försöka göra något liknande till min dotter?

Svar: Bakformarna som jag använde var på 15 och 20 cm. :)
Cupcake Dream

2016-03-22 @ 12:36:43
Postat av: Julia

Jag har en fråga angående dekorationsiset. Jag gjorde sådant själv häromdagen också, och det blev bra till en början. Men efter ett tag mjuknade det och gick knappt att använda. Det lilla jag kunde använda och satt i tårtan smälte ner på tårtan efter ett tag! Blev ledsen...
Vet du varför? Gjorde ditt också det? Har du något tips? Tack :)

Svar: Hej hej.
Jag har bara gjort den här dekorationsisen en gång tidigare, men då höll den sig hård och höll formen bra. Jag gjorde den en dag i förväg och lät den sedan ligga torrt i rumstemperatur innan jag dekorerade tårtan dagen efter. Jag har förstått att det är oerhört viktigt att den verkligen måste koka upp till rätt temperatur innan man tar bort kastrullen. Så det är viktigt att man har en godistermometer och verkligen inte fuskar med temperaturen. Kan det kanske vara något sådant som gått galet?
Cupcake Dream

2016-07-07 @ 12:50:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: