Ruffle ombre cake

Dagens lilla vackra tårta brukar kallas "ruffle ombre cake". Vet faktiskt inte om den har ett lika bra namn på svenska. Att den kallas ruffle kan man ju förstå på den skrynklade dekoreringen. Att det är en ombre innebär att man använt sig av en färg i olika nyanser.
 
Det är faktiskt inte så svårt att göra denna typen av dekoration. Man kanske får träna lite för att få in tekniken, men samtidigt är det väldigt förlåtande om det skulle bli lite fel. Man bör dock avsätta en stund i lugn och ro då det är ganska tidskrävande att täcka hela tårtan. Men slutresultatet gör att det absolut är värt det. Det är knappt att man vill äta upp det här lilla konstverket. :)
 
Den här tårtan fick min man ta med sig till jobbet då dom skulle ordna en påsklunch med personalen. Passade fint att det blev just en gul tårta då.
 
Innehållet den här gången blev en chokladtårtbotten fylld med passionstryffel. Jag spacklade tårtan med en passionsmarängsmörkräm och täckte tårtan med sockerpasta. Kombinationen passionsfrukt och choklad är en riktig höjdare!
 
 
 
 
 
 
Chokladtårtbotten
 
Chokladtårtbotten är en vanlig sockerkaka med chokladsmak. Jag gör alltid mina sockerkaksbottnar efter principen 3 lika delar. Och det bästa receptet som jag brukar använda är från Sockerrus.
Den här tårtbotten gjorde jag i en 15 cm form.
Jag gräddade i två omgångar för att få fyra lager tårtbotten.
Jag gjorde smeten på fyra ägg/omgång.
 
 
Passionstryffel
 
13 stora passionsfrukter
500 gram choklad (vit, mjölk eller mörk)
1 1/2 dl grädde
2 tsk flytande honung
75 gram osaltat smör
 
1. Gröp ur frukterna och sila ut kärnorna.
2. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
3. Koka ihop passionspuré, grädde, honung och häll sedan över chokladen
och rör ihop så att det smälter.
(Om man vill kan man blanda i några teskedar av passionskärnorna också.)
4. Smält smöret och blanda ner i omgångar.
5. Låt stelna en stund i kylen och häll sedan över en tårtbotten.
Låt sedan tårtan stelna några timmar i kylen.
 
 
Passionsmarängsmörkräm
 
4 stora äggvitor
2 1/3 dl strösocker
250 g rumsvarmt osaltat smör
3 passionsfrukter
 
 
1. Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen är cirka 65° eller tills sockerkristallerna har smält. Ta bort skålen från värmen.
 
2. Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig, som en marängsmet. Vispa tills smeten har svalnat, vilket kan ta upp till 10 minuter.
 
3. Tillsätt rumstempererat smöret, en liten bit i taget. När allt smör är tillsatt, vispa i 3–5 minuter. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig – det är lätt fixat! Är den för kall, sätt skålen över ett vattenbad i några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt skålen stå i kylen en stund och vispa sedan.
 
4. Gröp ur passionsfrukten och sila bort kärnorna genom en finmaskig sil.
Blanda ner purén i smörkrämen och vispa till en jämn frosting.
Tillsätt lite gul pastafärg om du önskar en starkare färg.
 
Publicerat: 2015-03-31 Kl: 15:20:00 | I kategori: Tårtor

Kommentarer
Postat av: Jeweljulia

Tar du emot beställningar? Jag bor i Malmö och min son ska döpas i sommar och detta var en fantastiskt fin tårta! Hur mycket tar du för en tårta i så fall? Kram!

Svar: Hej hej. Jag bakat ju bara på hobbynivå, du kan skicka mail till mig på info@cupcakedream.se så kan jag förklara. :)
Cupcake Dream

2015-05-04 @ 08:34:41
URL: http://jeweljulia.blogg.se/
Postat av: Helen

Såå fin!! Ser gott ut:)

Svar: Tack snälla! :)
Cupcake Dream

2015-06-29 @ 12:40:19
URL: http://www.starsinlife.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: