Min första bröllopstårta

Nu är det nytt år och jag ser med spänning fram emot hur mitt bakande kommer utvecklas det här året. Målet är ju alltid att bli duktigare hela tiden och att våga utmana mig själv.
 
Ett av mina sista bakverk förra året var inget mindre än min allra första bröllopstårta. Den här bröllopstårtan var extra speciell också, eftersom det var min kära syster som skulle gifta sig. Det var ett väldigt litet bröllop, men oavsett storlek och upplägg så måste man naturligtvis få avnjuta en bröllopstårta tillsammans.
 
Önskemålen för den här tårtan lät ungefär såhär: "Vi vill ha choklad. Massa choklad. Tänk choklad med choklad och lite choklad på toppen."
 
Sagt och gjort så blev det en chokladtårtbotten fylld med vit chokladmousse och tobleronemousse med chokladkross, spacklad med hallonmarängsmörkräm och täckt med sockerpasta... i chokladsmak naturligtvis. En riktig chokladbomb med andra ord. Även fast jag tyckte att det nog hade varit lite för sött i min smak, så var brudparet hur nöjda som helst. Och det är ju huvudsaken. :)
 
Det här var också första gången som jag modellerade människor och det är minsann inte helt lätt. Jag valde att göra en roligare variant istället för verklighetstrogna människor. När dom ändå ska se komiska ut blir det också mer förlåtande om det skulle bli lite fel. 
 
Jag älskar bröllop! Och jag hoppas verkligen att jag kommer få möjlighet att göra fler bröllopstårtor framöver. 
 
 
 
 
 
Chokladbotten
Vit chokladmousse
Tobleronemousse
Spacklad med hallonmarängsmörkräm
Täckt med sockerpasta
 
Publicerat: 2015-01-03 Kl: 13:41:00 | I kategori: Tårtor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: