Choklad överföringsark

Det finns nog få saker som jag älskar så mycket som choklad. I alla former. Så det är ju tur att det finns så många olika saker man kan göra med just choklad då.
 
Jag har länge funderat på att testa det här med överföringsark så att man kan få snygga mönster på chokladen. Men jag har dragit mig lite för det då det känts som att det är ganska svårt. Eller iallafall ser det väldigt avancerat ut. 
 
Därför blev jag såklart extra glad när jag blev kontaktad av Tårtdekoration.com för att kunna testa just detta. När man väl sätter sig in i det lite märker man snabbt att det är inte alls så svårt som man kan tro. Och det blir så snyggt! Det finns flera olika fina mönster som man kan använda sig av. Dessa hittar ni här! :)
 
Jag har definitivt fått mersmak för det här och funderar redan på vad nästa lilla konstverk ska bli.
 
 
Chokladmoussetårta.
 
 
En liten gobit med mörk choklad och fyllning med hallongrädde.
Hur gott och enkelt som helst.
 
 
Chokladdoppade oreokakor.
 
Det kommer snart en steg för steg beskrivning på bloggen hur man gör dessa chokladkakor. :)
 
 
 
Så här gör man :
 

1. Smält chokladen och häll på överföringsarken med den ojämna mönstersidan uppåt.
Du bör helst temperera chokladen så att den sen håller formen i rumstemperatur.
 
 
 
2. Bred ut chokladen till ett jämnt lager med en spatel.
 
 
 
3. Flytta bort överföringsarket och låt ligga och torka några minuter.
 
 
 
4. Om man vill ha något mönster, skära rutor mm så gör man det nu innan chokladen har stelnat helt.
 
 
 
5. Lägg in chokladen i kylen och låt stelna ordentligt. Sen drar man bort överföringsarket
och mönstret stannar då kvar på chokladen.
Färdigt! :)
 
 
 
Publicerat: 2015-01-19 Kl: 11:36:00 | I kategori: Steg för steg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: