Chokladdoppade oreokakor

Här kommer en steg för steg beskrivning på hur jag gjorde mina chokladdoppade oreokakor med ett snyggt mönster på toppen. Man kan såklart använda sig av vilken choklad som helst. Om man vill ha mörk, mjölk eller vit choklad. Den här gången använde jag mig av vit choklad som jag sedan färgade med lite pastafärg.
 
Det finns flera olika tekniker för att göra dom här kakorna och det här är bara ett av alla sätt. Vad jag också märkte var att det gick åt betydligt mer choklad än vad jag trodde (räkna med åtminstone 400 gram choklad för att göra ca 10 sådana här kakor). Så snåla inte med chokladen! ;)
 
 
 
 1. Rita ut lagom stora cirklar på överföringsarket som kommer täcka botten på en muffinsform.
Du ritar på den blanka sidan av arket, som inte kommer i kontakt med chokladen.
 
 
 
2. Fyll en muffinsplåt med muffinsformar.
Klipp ut cirklarna och lägg i botten av formen med den ojämna mönstersidan uppåt.
 
 
 
3. Doppa ner hela oreokexet så att den blir helt täckt i choklad
och lägg sedan försiktigt ner den i muffinsformen.
 
 
 
4. Fyll på med mer choklad så att hela kexet blir täckt även på sidorna.
 
 
 
5. Ställ in i kylen och låt stelna ordentligt.
Ta sedan ut plåten och plocka ut kakan ur formen.
 
 
 
6. Dra försiktigt av plastsidan av överföringsarket och kvar har du ett snyggt mönster på dina kakor.
Dessa kakor går att förbereda flera dagar innan servering om man vill det.
 
 
 
Så enkelt var det! :)
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2015-01-28 Kl: 09:10:39 | I kategori: Steg för steg

Choklad överföringsark

Det finns nog få saker som jag älskar så mycket som choklad. I alla former. Så det är ju tur att det finns så många olika saker man kan göra med just choklad då.
 
Jag har länge funderat på att testa det här med överföringsark så att man kan få snygga mönster på chokladen. Men jag har dragit mig lite för det då det känts som att det är ganska svårt. Eller iallafall ser det väldigt avancerat ut. 
 
Därför blev jag såklart extra glad när jag blev kontaktad av Tårtdekoration.com för att kunna testa just detta. När man väl sätter sig in i det lite märker man snabbt att det är inte alls så svårt som man kan tro. Och det blir så snyggt! Det finns flera olika fina mönster som man kan använda sig av. Dessa hittar ni här! :)
 
Jag har definitivt fått mersmak för det här och funderar redan på vad nästa lilla konstverk ska bli.
 
 
Chokladmoussetårta.
 
 
En liten gobit med mörk choklad och fyllning med hallongrädde.
Hur gott och enkelt som helst.
 
 
Chokladdoppade oreokakor.
 
Det kommer snart en steg för steg beskrivning på bloggen hur man gör dessa chokladkakor. :)
 
 
 
Så här gör man :
 

1. Smält chokladen och häll på överföringsarken med den ojämna mönstersidan uppåt.
Du bör helst temperera chokladen så att den sen håller formen i rumstemperatur.
 
 
 
2. Bred ut chokladen till ett jämnt lager med en spatel.
 
 
 
3. Flytta bort överföringsarket och låt ligga och torka några minuter.
 
 
 
4. Om man vill ha något mönster, skära rutor mm så gör man det nu innan chokladen har stelnat helt.
 
 
 
5. Lägg in chokladen i kylen och låt stelna ordentligt. Sen drar man bort överföringsarket
och mönstret stannar då kvar på chokladen.
Färdigt! :)
 
 
 
Publicerat: 2015-01-19 Kl: 11:36:00 | I kategori: Steg för steg

Min första bröllopstårta

Nu är det nytt år och jag ser med spänning fram emot hur mitt bakande kommer utvecklas det här året. Målet är ju alltid att bli duktigare hela tiden och att våga utmana mig själv.
 
Ett av mina sista bakverk förra året var inget mindre än min allra första bröllopstårta. Den här bröllopstårtan var extra speciell också, eftersom det var min kära syster som skulle gifta sig. Det var ett väldigt litet bröllop, men oavsett storlek och upplägg så måste man naturligtvis få avnjuta en bröllopstårta tillsammans.
 
Önskemålen för den här tårtan lät ungefär såhär: "Vi vill ha choklad. Massa choklad. Tänk choklad med choklad och lite choklad på toppen."
 
Sagt och gjort så blev det en chokladtårtbotten fylld med vit chokladmousse och tobleronemousse med chokladkross, spacklad med hallonmarängsmörkräm och täckt med sockerpasta... i chokladsmak naturligtvis. En riktig chokladbomb med andra ord. Även fast jag tyckte att det nog hade varit lite för sött i min smak, så var brudparet hur nöjda som helst. Och det är ju huvudsaken. :)
 
Det här var också första gången som jag modellerade människor och det är minsann inte helt lätt. Jag valde att göra en roligare variant istället för verklighetstrogna människor. När dom ändå ska se komiska ut blir det också mer förlåtande om det skulle bli lite fel. 
 
Jag älskar bröllop! Och jag hoppas verkligen att jag kommer få möjlighet att göra fler bröllopstårtor framöver. 
 
 
 
 
 
Chokladbotten
Vit chokladmousse
Tobleronemousse
Spacklad med hallonmarängsmörkräm
Täckt med sockerpasta
 
Publicerat: 2015-01-03 Kl: 13:41:00 | I kategori: Tårtor