Red velvet cake

Nu närmar det sig alla hjärtans dag och vad kan då passa bättre än att baka en fantastiskt god red velvet cake. Den har en mild chokladsmak och det är en riktigt saftig tårta i en läcker röd färg. 
 
Som dekoration den här gången använde jag mig av en färdig tårtbild från Tårtdekoration.com. Det finns hur många olika bilder och tema som helst. En tårtbild kan verkligen få den enklaste tårtan att se riktigt avancerad ut.
 
Det har blivit en riktig tradition för mig att jag måste baka något gott och bjuda på till alla hjärtans dag. Lite söta godsaker gjord med en massa kärlek dagen till ära. Vad kan gå fel? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Red velvet cake
 
 
Red velvetbotten

3 1/3 dl mjölk (3%)
1 1/2 msk vitvinsvinäger
5 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 msk kakao
3 msk maizena
4 1/2 dl strösocker
3 stora ägg
3 dl solros- eller rapsolja
4-5 msk röd karamellfärg
 
1. Blanda mjölk och vinäger i en skål. Låt stå i rumstemperatur i ca 20-30 minuter.
2. Sikta ner mjöl, bikarbonat, kakao, maizena och socker i en skål.
3. Vispa samman ägg, olja, mjölkblandningen och karamellfärg i en skål och blanda sedan ner de torra ingredienserna. Vispa i ca 1 minut och fördela sedan smeten jämnt i 3 smorda bakformar (ca 18 cm),
eller grädda en i taget.
4. Grädda bottnarna i 23-30 minuter på 175 grader.
 
 
 
Cream cheesefrosting

400 gram philadelphia
100 gram vit choklad
2 dl grädde
1,5 dl florsocker
 
1. Smält chokladen och låt svalna.
2. Vispa ihop philadelphia och florsocker.
3. Vispa grädden och blanda ihop med dom andra ingredienserna.
 
 
 
Publicerat: 2015-02-08 Kl: 08:51:00 | I kategori: Tårtor

Kommentarer
Postat av: Katten Jones

Stelnar inte chokladen när den svalnat? Kanske är en dum fråga, men jag förstår inte riktigt hur det går ihop sig i frostingen. Blandar man ner den sist då?

Svar: Hej hej.

Den ska inte stå så länge att den hinner stelna. Den ska bara inte vara alltför het när man blandar chokladen i den andra frostingen, vilket man gör sist. Men det brukar ta ett tag innan chokladen stelnar, så när du blandat ihop resterande ingredienser så har chokladen hunnit svalna tills dess. :)
Cupcake Dream

2015-02-10 @ 19:24:46
URL: http://kattenjones.blogspot.com/
Postat av: Katten Jones

Aha! En fråga till 3 1/3 vad av mjölken? Tänkte göra ett försök med detta i alla fall :)

Svar: Oj, ja det hade jag faktiskt glömt skriva ut. Med dl ska det vara. Har lagt till det på receptet nu också. :)
Cupcake Dream

2015-02-13 @ 11:19:20
URL: http://kattenjones.blogspot.com/
Postat av: josefine

Hej till de som tar recept väldigt bokstavligt står det inte vad man ska göra med mjölken och vinägern... Den ska antagligen blandas med resten men det är bra att skriva ut en sådan sak, lätt att missa att gälla i om det inte står.

2015-02-18 @ 23:26:35
Postat av: Anonym

Ursäkta läste inte tillräckligt noga 😝

Svar: Ingen fara! Det är så lätt att man missar någon bit av alla delar, så det är bara bra att man säger till. :)
Cupcake Dream

2015-02-18 @ 23:27:39
Postat av: Anonym

Vad gör vitvinsvinägern för något? Aldrig hört att det ska va i bakverk :D Ska testa detta recept! :)

Svar: Hej hej.

Jag tror faktiskt att vitvinsvinäger brukar vara standard i originalrecepten för red velvet cake. Som jag har förstått det ger det lite syra till kakan, behövs också något med lite syra för att bikarbonaten ska fungera och hjälper även till att få fram den röda färgen i kakan. :)
Cupcake Dream

2015-04-18 @ 20:44:31
Postat av: Anonym

Vad gör vitvinsvinägern för något? Aldrig hört att det ska va i bakverk :D Ska testa detta recept! :)

2015-04-18 @ 20:44:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: