Morotstårta

Förra veckan skulle vi bjuda över ett par vänner på lite kaffe och fika. Det var bara en liten spontan söndagsfika mitt på dagen. Jag bestämde mig för att baka en morotskaka till kaffet.
 
Men istället för att göra det som en "vanlig" morotskaka, så monterade jag ihop det till en liten tårta istället. Hur enkelt som helst och genast ser det riktigt festligt ut när man ställer fram fikan. Även fast det är exakt samma recept. Smidigt och bra tycker jag!
 
Den här morotstårtan är väldigt saftig och god! Och man kan med fördel baka och montera ihop tårtan redan dagen innan, så hinner den gotta till sig ordentligt. Det kan aldrig bli fel med en smaskig morotstårta!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morotstårta
 
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2,5 dl rapsolja
6 dl rivna morötter
 
1. Ställ in ugnen på 175 grader. Smörj tre små formar på ca 18 cm (eller grädda i omgångar).
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och kanel och vänd ner i smeten.
4. Tillsätt oljan och morötterna.
5. Grädda i mitten av ugnen, ca 25 - 35 min.
 
 
 
Glasyr

100 gram rumstempererat osaltat smör
300 gram philalelphia
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skalet från 1-2 rivna citroner
 
1. Vispa smöret vitt.
2. Tillsätt philadelphia och vispa till en jämn och tjock smet.
3. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronskal och vispa ännu mer. Låt stå i kylen en stund.
 
 
Bred ut ett jämt lager med glasyr mellan tårtbottnarna och bred sedan ut resten av glasyren jämnt över tårtan när den är monterad.
Om man vill kan man även täcka tårtan i kokos. Man får försiktigt trycka dit kokosflingorna med händerna så att tårtan blir helt täckt.
 
 
Publicerat: 2015-02-22 Kl: 16:46:00 | I kategori: Tårtor

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fin!

2015-02-26 @ 21:56:54
Postat av: Anonym

Fin!

Svar: Tack! :)
Cupcake Dream

2015-02-26 @ 21:56:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: