Kladdkaka

Gårdagens lördagsgodis här hemma blev en kladdkaka med grädde och jordgubbar. Inget dåligt lördagsgodis tycker jag!
 
Det är nog få bakverk som är så lättbakade som just kladdkakan. Det är bara att smälta smör, röra ner alla ingredienser, hälla allt i en form och sen in i ugnen. Färdigt! Det går knappt att misslyckas. Och det är ju alltid trevligt med sådana bakverk. Så ruskigt gott dessutom! :)
 
 
 
 
 
Kladdkaka 
 
150 gram smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl 
 
1. Smält smöret i en kastrull och ställ sedan av den från plattan. 
 
2. Blanda ner socker, vaniljsocker och kakao. Rör sedan ner äggen, ett i taget. Rör till sist ner vetemjölet. 
 
3. Häll smeten i en smörad form, ca 18 cm och grädda sedan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 21-22 minuter. 
 
Här får man såklart testa vad som blir bäst i sin egen ugn och hur kladdig man vill ha sin kaka. :)
Publicerat: 2015-04-12 Kl: 12:37:00 | I kategori: Övriga bakverk

Kommentarer
Postat av: JOSEFINE -

Alltså din blogg. <3 Blev hungrig nu.

Svar: Haha, vad bra! Mission accomplished! ;)
Cupcake Dream

2015-05-05 @ 16:45:02
URL: http://josefineeklund.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: