Pavlova

En favorit för mig har på sistone varit den goda desserten pavlova.
 
Pavlova är ett tårtliknande bakverk som består av marängbotten, grädde och bär. Det är inte mer komplicerat än så. Men kanske också därför det är så ruskigt gott.
 
Just den här pavlovan bjöd jag på förra veckan när jag hade några tjejkompisar över på besök. Det blev en chokladmarängbotten, med färska jordgubbar, hallon och björnbär och lite krossad daim på toppen.
 
Det känns som ett väldigt somrigt bakverk, men jag fortsätter ändå envisas med att bjuda på pavlova så fort tillfälle ges. Trots att hösten så smått kommer smygandes. Har inte fått några klagomål på det ännu så länge iallafall. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 Pavlova - chokladmaräng
recept av Lomelino
 
 
50 g mörk choklad (70 %)
6 st stora äggvitor
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
 
  1. Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad. Låt svalna.
  2. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Rita tre rundlar som är cirka 15 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
  4. Placera dem så långt ifrån varandra du kan utan att komma för nära kanten.
  5. Vänd på bakplåtspappret och lägg det på en plåt.
  6. Vispa äggvitorna till mjukt skum.
  7. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Du ska kunna hålla skålen uppochner utan att marängen glider ut!
  8. Sikta ner kakao och majsstärkelse i marängen.
  9. Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet.
  10. Rör ner den smälta chokladen med några tag.
  11. Fördela marängsmeten i rundlarna på bakplåtspappret.
  12. Tänk på att de flyter ut under gräddningen.
  13. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 120–125 grader.
  14. Grädda marängerna i 1 timme till 1 timme och 15 minuter, bottnarna ska vara hårda och krispiga runt kanten men fortfarande sega i mitten.
  15. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval.
 
 
 
Publicerat: 2014-09-10 Kl: 19:34:00 | I kategori: Övriga bakverk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: