Min första macaron

Ja, då har även jag testat på det där som alla baknördar pratar om. Det fantastiskt goda men inte helt enkla bakverket - macaron. 
 
Innan jag började baka läste jag runt på olika bakbloggar och kollade på youtube klipp. Samlade på mig en massa tips och råd innan det var dags. Man blev nästan lite avskräckt när man läste om den hatkärlek som många känner inför det här bakverket. 
 
Det tog fyra försök innan jag fick rätt på det! Min man bara skakade på huvudet när jag gång på gång slängde allt i soporna och muttrade "Jag ska testa det EN gång till!" Om man har haft en lite kämpig start, så blir kanske tillfredställelsen ännu större när man sen äntligen får till det. Jag var iallafall löjligt nöjd!
 
Jag ska göra ett nytt försök inom kort så att jag verkligen vet om jag har fått kläm på det nu eller om det bara var ren tur. Därför väntar jag med några slutsatser om vad som gick rätt och fel. 
 
Den här gången blev det iallafall en macaron med hallon/vit chokladfyllning.  Yum yum!!
 
 
 
Macaron
 
3 dl mandelmjöl
4 dl florsocker
4 äggvitor
0,5 dl strösocker
 
1. Sikta ner mandelmjöl och florsocker i en skål och blanda väl.
2. Vispa rumstempererad äggvita till ett fluffigt skum. Häll i strösocker, lite i taget. Vispa till en fast maräng.
3. Vänd försiktigt ner mandelmjölblandningen i marängen. Var försiktigt så att du inte rör om för mycket.
4. Spritsa ca 2 cm stora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Slå plåten i bordet ett par gånger för att bli av med luftbubblor.
6. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 10-14 minuter. (Här får man känna efter vad som funkar i sin egen ugn. I min ugn måste jag ha betydligt lägre temperatur.) Dra av bakplåtspappret från plåten och låt svalna innan du lossar macaronerna.
 
 
 
Hallon/vit choklad fyllning
 
1 dl vispgrädde
100 gram vit choklad
2 msk hallonpuré
 
1. Värm grädden i en kastrull (får absolut inte börja koka).
2.  Blanda i hackad choklad och låt smälta i grädden. 
3. Mosa färska eller frysta hallon genom en sil så att man får bort alla kärnorna. Blanda ner 2 msk hallonpuré i grädden. 
4. Låt svalna och stelna en stund i kylen  innan du spritsar på ena sidan av en macaron. 
Publicerat: 2014-05-16 Kl: 08:40:00 | I kategori: Övriga bakverk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: